All news

Reacties na Charleroi-Club

Jupiler Pro League

Hans Vanaken: Uiteindelijk opgelucht met dit gewonnen punt voor ons

Na een doelpuntloze eerste helft kwam Blauw-Zwart kort na rust op achterstand. “Net na de pauze scoren ze uit een van de enige keren dat ze in onze zestienmeter waren gekomen. Nadien zijn wij blijven gaan, blijven proberen. Er was die bal op de paal van Brandon Mechele, maar ook nadien bleven we voluit gaan”.

Na de strenge rode kaart voor Onyedika kwam Blauw-Zwart geleidelijk weer boven water. “Ik moet de beelden nog bekijken, maar op het veld leek het een heel strenge beslissing en leek geel zeker voldoende. Met een man minder ga je minder nadenken. Dat zorgde voor onze goede laatste minuten. Je wilt dat punt nog proberen te halen en gaat er vol voor, vol voor elke bal.” ging Vanaken verder over het sterke slot van Club Brugge in het zwarte land.

Door de man minder-situatie kwam er ruimte voor Charleroi, maar zij stootten op een sterke Mignolet. Hij hield de 1-0 een paar keer op het bord. “Hij is terecht de man van de match door onder meer een fantastische redding. Je gaat druk zetten en dan komt er meer ruimte voor de tegenstander. Het is goed dat je dan kan rekenen op een steengoede doelman.”

Bij het ingaan van de extra tijd wist Hans Vanaken met een volley de dik verdiende gelijkmaker tegen de netten te trappen. De gelijkmaker kwam er met een beetje geluk: de bal week af op een been van een Charleroi-speler.

“Uiteindelijk is het wel een opluchting. Na deze wedstrijd en het verloop ervan is dit een gewonnen punt voor ons.” sprak hij zichtbaar tevreden. "Het mag ook eens meezitten. Ik weet niet of de doelman hem anders had kunnen pakken, maar dat doet er niet meer toe”.