Scoren voor <strong>Gezondheid</strong>

Scoren voor Gezondheid

Scholenproject in teken van gezonder leven

Sinds 2011 organiseert Club Brugge Foundation het project Scoren voor Gezondheid (vroeger: Gezond Scoort!). In dit gezondheidsprogramma gaat Club Brugge samen met de A-kernspelers, leerlingen en leerkrachten van de deelnemende scholen en hun ouders een gezondheids- contract aan. In dit contract beloven de schoolkinderen om gezonder te eten, meer te bewegen, gezonde keuzes te maken en aandacht te hebben voor de mentale gezondheid.

Tijdens het schooljaar volgt Club Brugge de scholen op en worden 15 lessen afgewerkt: mascotte Bibi brengt een bezoek aan scholen, een kick-off evenement in het Jan Breydelstadion, sport-tests op school en in het stadion, er worden fruitmanden gebracht naar de scholen, lessen rond gezonde voeding,... Daarnaast krijgen de leerlingen leuke Club Brugge gadgets en videoboodschappen van de spelers. Dit om hen extra te motiveren om het programma vol te houden.

Scoren voor Gezondheid is een uniek gezondheidsprogramma voor de schoolkinderen waarbij ze op een FUN-manier nadenken over een gezonde levensstijl. De spelers van Club Brugge zijn hierbij een rolmodel. Het programma is volledig gratis voor de deelnemende scholen. Geïnteresseerde scholen die wensen deel te nemen of meer informatie wensen kunnen onderaan de pagina de link naar het registratieformulier terugvinden.

Facts & Figures

  • Gezondheidsprogramma voor leerlingen uit de 2de en 3de graad lager onderwijs (leeftijd 9-12 jaar)

  • 12 lessen tijdens het schooljaar (september - mei)

  • Samenwerking met Logo Brugge-Oostende , hogeschool Vives en hogeschool Howest

  • Na het volgen van het traject bleek onder andere

    • Dat er nog slechts 9% van de leerlingen (ipv 18% ervoor) dagelijks frisdrank drinken

    • Dat de helft van de leerlingen een halfuur meer beweegt/sport per week (van 1,5u naar 2u per week)

Samenwerken of deelnemen?

Heeft jouw school interesse om deel te nemen aan Scoren voor Gezondheid? Registreer je hier.

Heb je vragen over één van onze programma’s of wil jouw school samenwerken met de Club Brugge Foundation? Stuur dan een e-mail naar foundation@clubbrugge.be en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.