Alle nieuws

1.000 deelnemers op geslaagde 4de editie van Stadium Run

Afgelopen zaterdag 8 juni vond de 4de editie van de Club Brugge Foundation Stadium Run powered by TREK plaats in, rond en dwars door het Jan Breydelstadion. Tijdens de 2 afstanden - 1891m en 5km - kwamen maar liefst 1.000 enthousiaste lopers en wandelaars genieten van een uniek parcours langs enkele uitzonderlijke ruimtes van het Jan Breydelstadion. Samen steunden ze hiermee het goede doel.

Uitdagend en uniek parcours door het stadion

De deuren van het Jan Breydelstadion werden wagenwijd opengesteld zodat de 1.000 deelnemers aan de Stadium Run al lopend of wandelend enkele bijzondere ruimtes van het stadion konden ontdekken die anders niet toegankelijk zijn voor het publiek.

De 1891m Run & Walk bracht de wandelaars en lopers langs verschillende uitzonderlijke ruimtes van het Jan Breydelstadion die anders niet toegankelijk zijn voor het publiek. Onder meer de spelerstunnel, perszaal, Club Museum, veiligheidstoren, de VIP-zones, het spelershome en de kleedkamers werden bezocht. Tot slot werd de heilige grasmat van het Jan Breydelstadion bezocht, waar er volop selfies gemaakt konden worden met de kersvers gewonnen kampioensbeker en de Beker van België van Club YLA!

De lopers die de uitdaging van de 5km Fun Run aangingen, kregen een uitgebreidere tocht voorgeschoteld door de Olympiasite, met ook nog een bezoekje aan de kantoren van het administratief centrum De Klokke, rondom de oefenvelden, de fitness en kantoren van Club NXT, en de luxueuze Open Business Seats op de derde verdieping van het logegebouw voordat de tocht door het stadion werd voortgezet.

Langs het parcours was er tal van animatie voorzien. De djembespelers van Jali Kunda zorgden voor veel sfeer in het stadion, DJ Maver bracht de lopers in de stemming met opzwepende beats in de spelerstunnel, en dankzij Keolis maakte zelfs de echte spelersbus van Club Brugge deel uit van het parcours. Aan het einde hadden de deelnemers nog de keuze om te lopen door een blauwe Color Street.

Alle deelnemers kregen aan de finishlijn een unieke medaille, drinkfles en TREK Protein Bar.

"Unieke ervaring om samen met de kinderen te beleven"

Heel wat Clubfans maakten van de Stadium Run een ware familieuitstap en namen het hele gezin mee voor een tocht door het stadion.

"Mijn man en ik zijn beiden Clubfans en komen vaak wedstrijden kijken, maar voor onze kinderen was dit een eerste aangename kennismaking met Club Brugge en zijn stadion. Ze waren enorm onder de indruk van de verschillende ruimtes waar we konden doorlopen. Het hoogtepunt voor de kinderen was ongetwijfeld het bezoek aan de spelerskleedkamer. Ze hebben even vol trots plaatsgenomen op het kleedkamerzitje van hun favoriet, Brandon Mechele, en waanden zich even profvoetballer. Ook voor ons, als jarenlange supporters, blijft het toch bijzonder om al die verschillende locaties zelf te mogen bezoeken. Het was een unieke ervaring om samen met onze kinderen te beleven," aldus Clubfan Tanita uit Gullegem.

Fund(d)raiser brengt 13.000 euro op voor het goede doel

Alle opbrengsten van deze Stadium Run zijn ten voordele van het goede doel: de sportieve projecten van Club Brugge Foundation waarmee jaarlijks meer dan 250 personen uit kansengroepen de mogelijkheid krijgen om op een aangepaste manier te sporten bij Club Brugge.

Finaal werd maar liefst 13.000 euro ingezameld ten voordele van het goede doel. De Stadium Run werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Partner TREK, Travelpartner Keolis en de hulp van de vele vrijwilligers.

Ontdek hier alle foto's van de Stadium Run van onze Clubfotografen: