Alle nieuws

9 Club Brugge fans succesvol gestopt met roken

Rookvrij stadion

Gezondheid

Begin januari beslisten 9 dappere Club fans de stap te zetten naar een rookvrij leven. Dankzij de professionele hulp van Jana, erkende tabakoloog, en de financiële steun van Club Brugge Foundation konden deze 9 winnaars de strijd aangaan tegen de sigaret en zo meewerken aan een rookvrij stadion.

ERKENDE ROOKSTOPSESSIES

Begin januari deden we een oproep aan iedereen die zich aangesproken voelde om te stoppen met roken. We konden aan een kleine groep mensen de mogelijkheid bieden om mee te stappen in dit traject naar een rookvrij leven.

We gingen van start met een infosessie waarna elk individu kon beslissen of ze al dan niet wilden starten met dit traject. Onze tabakoloog Jana bleek heel overtuigend, want iedereen op de infosessie schreef zich uiteindelijk in. Toen al een fundament voor de hechte groep die ze nu geworden zijn.

DE SAUS VAN CLUB BRUGGE

De deelnemers doorlopen 8 sessies waarbij de tabakoloog hen stap voor stap afhelpt van hun verslaving aan de sigaret. Alle sessies gingen door in het Jan Breydelstadion, afwisselend tussen de kleedkamer van de A-kern, Academy House, de Presidents Club en de Friends & Family Bar. Plaatsen waar fans anders niet komen, waren het decor voor de 9 deelnemers tijdens dit uitdagend traject.

Niet alleen door unieke locaties aan te bieden voor de sessies, maar ook op tal van andere manieren probeerden we de deelnemers extra te motiveren. Zo kregen ze de unieke kans om tijdens de Champions League match Club-Benfica de vlaggenwapperaars van dienst te zijn. En is er een Club match aansluitend op een rookstopsessie, dan kijken we allemaal samen met een heerlijke verse pizza erbij. Als kers op de taart kreeg elke deelnemer een persoonelijke boodschap van Bjorn Meijer om hen na de laatste sessie dat extra duwtje in de rug te geven om te Bluvn Goan en niet op te geven.

100% SUCCESVOL

Gisteren, donderdag 30 maart 2023, ging de laatste sessie door binnen dit traject van Club Brugge Foundation. De sfeer binnen de groep is gelaten, want elk van hen is al sinds 2 maanden gestopt met roken. "Ik kan terug de trap nemen, heb mijn puffer bijna niet meer nodig en heb veel meer energie", deelt Cindy met de groep. Ook Yves, cafébaas, is blij dat hij eindelijk is kunnen stoppen met roken: "Ik koop enkel nog sigaretten om te verkopen in mijn café", laat hij weten.

Veel deelnemers vertellen ook hoe ze hun directe omgeving onbewust ook beïnvloeden. Zo zijn er al tal van collega's, vrienden of familie gestopt met roken dankzij de steun en tips van onze rookstoppers.

Nu gaan de deelnemers individueel verder met hun traject, maar sowieso met de steun van elkaar en Club Brugge Foundation!