Alle nieuws

Bied mee op de Clubshirts en steun Younited Belgium

De Pro League, haar 28 clubs, Eleven DAZN en andere partners organiseren momenteel hun jaarlijkse Kerstactie. Fans kunnen bieden op gesigneerde wedstrijdshirts van hun favoriete spelers uit de Jupiler Pro League, de Challenger Pro League en de Lotto Super League. Daarnaast kan er ook geboden worden op 40 unieke items en ervaringen. De opbrengst van deze veiling gaat integraal naar sociale partner Younited Belgium, die personen met een kwetsbaarheid een thuis geeft in voetbalteams en ze ondersteunt en perspectief biedt.

Shirts van Club A, Club NXT & Club YLA

De vijftiende editie van de kerstactie van de Pro League kent intussen haar vertrouwde stramien. Tijdens speeldag 16 in de Challenger Pro League (15-17 december) en in de Jupiler Pro League (kerstvoetbal, 26-27 december) dragen alle spelers het logo van Younited Belgium op de borst. Na het laatste fluitsignaal worden de shirts gesigneerd, opgehaald en geveild voor het goede doel. De shirts worden online aangeboden via matchwornshirt.com/proleague tot 30 december om 12u. Zo kan jij een shirtje van je favoriete speler of speelsters van Club Brugge, Club NXT of Club YLA bekomen.

Waarom Younited Belgium?

De Pro League, haar clubs en Younited Belgium geloven samen in de kracht van voetbal en de kracht van mensen. In de slogan My Team, My Home vat onze sociale partner het gevoel samen waar elke voetballiefhebber zich in herkent. Ongeacht jouw ras, afkomst, religie of sociale situatie: wie ploegmaats heeft, vindt altijd wel ergens steun. Younited Belgium biedt hen daarnaast een begeleidend kader.

“Dankzij de steun van de Pro League kunnen wij teams oprichten en ondersteunen, en dat niet alleen bij profclubs. Het voorbije jaar kwamen er dertien teams bij, de meeste in kleinere steden en gemeenten. Zo toont het profvoetbal zich solidair met sociale organisaties en amateurclubs”, aldus Bert Ballegeer, coördinator van Younited Belgium.

Met meer dan dertig Younited-teams verspreid over heel België, waaronder ook een team in Brugge onder de veugels van onze Club Brugge Foundation, biedt Younited Belgium heel wat mensen de warmte van een team, de warmte van een thuis. Meer info over Younited Belgium kan je HIER vinden.