Alle nieuws

Club Brugge Amp Team debuteert op internationaal tornooi in Keulen

Club Foundation

Het Club Brugge Amp Team debuteerde in zijn eerste wedstrijden onder Club Brugge. Dit deden ze op het internationaal indoortornooi in Keulen. De ambitie in de toekomst is om meer wedstrijden te spelen en zo steeds beter en beter te worden.

Verdienstelijke 5de plaats

Het tornooi bracht heel wat teams uit Europa samen o.a. uit België, Duitsland, Engeland en Georgië. Club Brugge werd ingedeeld in een loodzware poule met naast Team Adjara ook SG Nord-Ost en Fortuna Düsseldorf, deze laatste twee zijn kampioen en vice-kampioen in Duitsland. Daarna wonnen ze nog tegen Antwerpen en namen zo finaal de 5de plaats in.

Doelman van het tornooi

Club-doelman Arne Depree viel in de prijzen als 'Doelman van het tornooi'. "Ik voel me zeer vereerd", vertelde Arne. "Op het eerste tornooi meteen in de prijzen vallen en ook nog mijn debuut maken bij Club Brugge, dat is heel mooi." 

Wekelijkse training

De ploeg maakt deel uit van het Europees project Nobody Offside, een samenwerking van verschillende clubs en federaties die het amputatievoetbal promoten. Wekelijks traint het Club Brugge Amp Team op de oefenvelden op Jan Breydel. Coach Geert Depree: "Voor mijn spelers is dit prachtig: een grote club die zich achter zo'n project schaart. Sinds we wekelijks trainen zie je het niveau enkel stijgen."

Ben of ken jij iemand die graag eens zou komen proberen, mail naar foundation@clubbrugge.be! 

NOBODY OFFSIDE

Het project 'Club Brugge Amp Team' maakt deel uit van het Europees project Nobody Offside, waarbij het samen met de European Amputee Football Federation (EAFF), het European Football for Development Network (EFDN), het Spaanse Fundación Real Betis Balompie, de Romanian Football Federation en het Nederlandse KNVB personen met een amputatie uit heel Europa willen activeren en betrekken in de samenleving.

Dit project is gefinancierd door de Europese Unie. De hier geuite ideeën en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Europese Uitvoerende Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) weer. Noch de Europese Unie, noch het EACEA kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.