Alle nieuws

Club Brugge Foundation opnieuw bekroond

Club Foundation

Club ontving het ‘Football & Social Responsibility Gold Label’ voor de werking van onze Foundation. Dit label wordt jaarlijks door de Pro League toegekend aan clubs als erkenning voor de kwaliteitsvolle maatschappelijke werking die ze afgelopen jaar hebben uitgevoerd.

Een jury bestaande uit experten kende Club op basis van ons ingediend dossier het Gold-label toe, als hoogste onderscheiding voor onze Foundationwerking. Dit voor ons excellent maatschappelijk engagement op clubniveau dat vertaald werd in een kwaliteitsvol en strategisch beleidsplan. Ook de voortrekkersrol op vlak van sociaal-sportief beleid die Club Brugge Foundation heeft op nationaal niveau werd erkend door de jury. Sinds de invoering van dit prestigieuze kwaliteitslabel in 2017 ontvingen we al zes jaar op rij deze hoogste erkenning!

Al 16 jaar “More Than Football”

Sinds de opstart van onze communitywerking in 2007 heeft Club altijd de ‘More Than Football’-gedachte nagestreefd, waarbij we verder willen kijken dan enkel onze sportieve taak. Club Brugge Foundation gebruikt ondertussen reeds 16 jaar de kracht en impact van het voetbal om een positieve bijdrage te leveren op maatschappelijk gebied, met een extra focus op de meest kwetsbare doelgroepen binnen de samenleving. Onder de slogan ‘No Heart/No Glory’voeren we jaarlijks een 20-tal projecten uit op lokaal, nationaal en internationaal gebied rond de thema’s sportparticipatie, educatie, gezondheid, inclusie en duurzaamheid.

"Dankzij het hard werk van velen"

Head of Foundation, Peter Gheysen:​

"Als topclub in het Belgisch voetbal kijkt men naar meer dan enkel naar onze prestaties op het veld. Als voetbalclub met een groot bereik en impact hebben we ook een maatschappelijk engagement op te nemen voor diegene die het minder goed hebben in onze samenleving. Dankzij het harde werk en de grote inzet van alle medewerkers, vrijwilligers en projectpartners kunnen we onze slogan ‘No Heart/No Glory’ dagelijks omzetten in concrete acties en zo een positieve bijdrage leveren in het leven van vele mensen. We zijn dan ook trots dat dit maatschappelijk engagement van Club Brugge werd bekroond met het Pro League Football & Social Responsibility Gold Label!”

Ontdek alles over onze Foundationwerking op www.clubbruggefoundation.be.