Alle nieuws

Club Brugge Foundation wordt partner van Football for Climate Justice

Gezondheid

Duurzaamheid is een thema dat niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Ook in de voetbalsector groeit de aandacht voor zijn ecologische impact. Dankzij het grote bereik van de voetbalwereld en de passie die voetbal met zich meebrengt, kan ook de voetbalsector een rol van betekenis spelen in de stap naar ecologische duurzaamheid. Ook bij Club Brugge komt dit thema de afgelopen jaren steeds prominenter op de agenda. Daarom sluit Club Brugge Foundation, de communitywerking van Club Brugge, zich aan als partner van het pan-europees project ‘Football for Climate Justice’.

Football for Climate Justice’ is een Europees project onder de coördinatie van het European Football Development Network (EFDN) en financieel ondersteund door de Europese Commissie binnen het Erasmus+ programma. Binnen dit project, dat loopt tot juni 2025, zal Club Brugge Foundation, samen met 9 andere Europese clubs & organisaties, gedurende 3 jaar verschillende acties en initiatieven organiseren omtrent de bewustwording van de ecologische voetafdruk binnen het voetbal. De andere deelnemende Europese voetbalclubs die met hun Foundationwerking in dit project participeren zijn Werder Bremen (Dui), FC Twente (Ndl), Sankt Pauli (Dui), Real Betis Balompie (Sp), Bohemian FC (Ier) en Ferencvárosi TC (Ho) en de Spaanse La Liga. Ze worden in dit project bijgestaan door het onderzoeksbureau TASC en het European Football Development Network.

“Duurzaamheid is nu reeds een thema waar alle geledingen van de Clubfamilie mee te maken hebben. Dit zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden. We vinden het als Club een must om mee aan tafel te zitten in dit Europees project, om zo ervaring en kennis op te doen en te delen op internationaal niveau.”, aldus Peter Gheysen, Head of Foundation.

Volg je Club Brugge Foundation nog niet via social media? Doe dit dan nu, want heel binnenkort volgt er meer over dit project!

Instagram Foundation | Facebook Foundation | Twitter Foundation