Alle nieuws

Club NXT U23 gaat nipt onderuit bij Zulte Waregem

Challenger Pro League

Club NXT U23 heeft zondagmiddag met 2-1 verloren van Zulte Waregem, dat 15 op 15 pakt. In de eerste helft had NXT het niet onder de markt en slikte het een doelpunt van Challouk. Dat spelbeeld veranderde volledig in de tweede helft. Lenn De Smet scoorde al vroeg de gelijkmaker. Onze youngsters versierden nog kansen, maar finaal won de thuisploeg toch na een doelpunt vanop vrije trap van Rommens.

Coach Veldman moest zijn team, dat op de vorige speeldag makkelijk won van Beveren, op meerdere plaatsen wijzigen. Kapitein Lynnt Audoor was geselecteerd voor het eerste elftal en ook Sabbe en Spileers maakten deel uit van de A-kern. Et-Taïbi en Yameogo zijn nog steeds gekwetst.

Goemaere en Verlinden debuteerden voor het eerst dit seizoen in de basis. De wedstrijd kwam gestaag op gang. Na 5 minuten schoot de Elindus Arena een eerste keer wakker wanneer Van Der Gouw de bal niet perfect kon wegwerken. Faraas zat er tussen, maar was te verrast om de bal de goede richting uit te duwen. De doelman kon zijn foutje snel herstellen. Essevee reageerde met een schot van Opoku dat een metertje naast ging. Nadien scoorde Opoku wel, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Nauwelijks enkele minuten later scoorde Jelle Vossen, ex-Club Brugge, maar opnieuw vlagde de lijnrechter voor buitenspel. Club NXT kwam goed weg.

Na net geen 20 minuten en veel aandringen was het toch prijs voor Essevee. Diop zette Challouk op weg en de nieuwkomer dribbelde zich voorbij vier Bruggelingen waarna hij het leer prima binnen trapte, 1-0. De thuisploeg nam geen genoegen met deze kleine voorsprong en bleef druk uitoefenen op de Brugse verdediging. Barkarson kopte eerst rakelings over en na slecht uitvoetballen bij Club mikte Vossen zijn kopbal centimeters naast de kooi. Net voorbij het halfuur haalde Nyssen uit. Doelman De Corte tikte de bal met zijn vingertoppen over het doel. Goemaere moest kort voor de rust de strijd staken wegens problemen met zijn enkel. Hij werd vervangen door Bisiwu. Met de rust in zicht ging Opoku nog eens aan het dribbelen. De Ghanees trapte van ver en mikte het leer net naast doel. Halfweg stond het 1-0.

De tweede helft

De tweede helft begon meteen goed voor Club NXT. Na nog geen minuut voetballen hingen de bordjes gelijk. Lenn De Smet kapte zich vrij in de zestien en zet de 1-1 op het bord. De assist stond op naam van invaller Wylin, die samen met Da Silva Faraas en Granados verving. De thuisploeg had even tijd nodig om de gelijkmaker te verteren en Club NXT had de smaak te pakken. Bisiwu dribbelde twee verdedigers, maar de derde was er teveel aan. De voorzet die volgde werd door doelman Van Der Gouw weggebokst. Ook Verlinden kende net als Goemaere in de eerste helft problemen en moest vervangen worden. Lund Jensen kwam op het veld.

Na iets meer dan een uur spelen tackelde Lenn De Smet Diop. Rommens nam de vrije trap vanop zo’n 25 meter voor zich en schilderde de bal voorbij doelman De Corte: 2-1. Club NXT was niet aangeslagen en ging volop op zoek naar de gelijkmaker. Lund Jensen sneed naar binnen vanop de rechter kant. Hij had wat ruimte voor een schot en viseerde de korte hoek. Daar lag goalie Van Der Gouw te wachten. De doelman van Esseveel bokste ook een volgende kans weg. Ook een schicht van Lenn De Smet werd door de doelman in hoekschop verwerkt.

De Roeve draaide bij een volgende aanval knap weg van zijn belager en schoot op doel, maar het was geen gekadreerd schot. Club NXT bleef voluit gaan voor een doelpunt, maar het viel aan de overzijde. Op een vlijmscherpe counter scoorde de ingevallen Traore, maar er werd gevlagd voor buitenspel. Vijf minuten voor tijd voorkwam Van Der Gouw de verdiende gelijkmaker. De Roeve legde de bal achteruit tot bij de inlopende Bisiwu. Hij nam de bal in één tijd op de slof, maar de doelman van Essevee bracht alweer redding. Vossen pakte nog uit met een fantasietje. Hij hakte de bal richting doel, maar De Corte dook goed naar de bal en kon de 3-1 voorkomen. Club NXT kon geen vuist meer maken en de wedstrijd eindigde op 2-1.  Na de interland break speelt Blauw-Zwart zijn volgende wedstrijd op zaterdag 19 oktober in The NEST tegen Lierse.

Club NXT U23: Axl De Corte, Sem Audoor (81’ Renzo Tytens), Wout Verlinden (55’ Tobias Lund Jensen), Jano Wilems, Denzel De Roeve, Liam De Smet, Laurens Goemaere (43’ Jesse Bisiwu), Benjamin Faraas (46’ Jessi Da Silva), Alejandro Granados (46’ Siebe Wylin), Lenn De Smet, Kaye Furo.
Bank: Argus Vanden Driessche, Oleksandr Yakymenko, Lucas Delorge, Daniel Perez. Coach: Robin Veldman.

Zulte-Waregem: Ennio Van Der Gouwe, Benoit Nyssen, Anton Tanghe, Lukas Willen, Atli Barkarson, Jeppe Erenbjerg, Nicolas Rommens, Pape Diop, Joseph Opoku (76’ Abdoulaye Traore), Youssef Challouk (70’ Tochoukwu Nadi), Jelle Vossen (87’ Nathan Fraser).
Bank: Louis Bostyn, Andres Labie, Yannick Cappelle, Laurent Lemoine, Dylan Demuynck, Stavros Gravriel. Coach: Sven Vandenbroeck.

Doelpunten: 20’ Challouk 1-0, 46’ Lenn De Smet 1-1, 62’ Rommens 2-1.

Gele kaarten: 23’ Granados, 53’ Sem Audoor, 56’ Tanghe, 60’ Liam De Smet, 65’ Okopu, 88’ Diop.

Scheidsrechter: Theophile Diskeuve.

Stadion: Lindus Arena Waregem.