Alle nieuws

Clubfamilie schenkt 462 winterjassen aan mensen in kansarmoede

Club Foundation

Afgelopen zondag werd voor de wedstrijd Club Brugge - Standard een inzameling georganiseerd van winterjassen. De Clubfans toonden massaal hun blauwzwart hart en schonken in totaal maar liefst 462 winterjassen, waarmee Bruggelingen die in een maatschappelijk kwetsbare situatie leven tijdens deze winterperiode geholpen kunnen worden.

In deze wintermaanden dreigen duizenden mensen in onze regio die leven in kansarmoede in de kou te staan. Televestiaire Brugge, een sociale organisatie waar mensen in een kwetsbare situatie terecht kunnen voor kledij en huisraad, vroeg Club Brugge Foundation of ze konden helpen om het acuut tekort aan warme winterjassen te verhelpen. Daarop lanceerde onze Foundation een oproep: 'schenk warmte aan wie het nodig heeft en doneer met Club Brugge - Standard een winterjas.'

Deze oproep werd massaal beantwoord door de Clubfamilie. Zo schonk materiaalmeester Pascal Plovie een grote lading winterjassen afkomstig van de spelersgroep, de Clubstewards toonden hun groot hart en schonken tientallen jassen, enkele supportersclubs organiseerden een lokale inzameling in hun regio en de sfeergroeperingen North Fanatics, VAK 313 en Bruges Loyals ondersteunden ook deze inzamelactie. Afgelopen zondag werden aan de drie inzamelpunten rondom het stadion maar liefst 462 winterjassen geschonken.

Ann Daenens van Televestiaire Brugge was alvast bijzonder tevreden met het resultaat: "Onze mensen die het minder goed hebben kunnen zich vaak geen mooie winterjassen permitteren. Dankzij deze inzameling van Club Brugge kunnen we de winter alvast goed doorkomen en mensen die het echt nodig hebben helpen aan gepaste kledij. We zijn de Clubfans voor eeuwig dankbaar."