Alle nieuws

Extra editie van Geef Racisme De Rode Kaart

Geef Racisme De Rode Kaart

Educatie

Racisme en discriminatie is een actuele realiteit in de samenleving, waar ook de voetbalwereld jammer genoeg niet van gespaard blijft. Bij Club zien we diversiteit net als een troef. Binnen de multiculturele samenstelling van onze spelerskern, met meer dan 15 nationaliteiten, is onze Angolese verdediger een rots in de branding, zorgt onze Deense middenvelder voor de nodige dosis branie en geeft onze Canadeze winger de perfecte voorzet naar onze Spaanse spits. Samen vormen ze één team en streven ze samen één doel na. Club Brugge wil zijn kracht en impact op de samenleving inzetten en doet dit samen met de scholen aan de hand van het foundationproject Geef Racisme De Rode Kaart.

UITGEWERKT LESSENPAKKET VOOR SECUNDAIR ONDERWIJS

Samen met enkele andere Europese topclubs en tal van leerkrachten heeft Club een kant-en-klaar lessenpakket ontwikkeld van 6 lessen rond deze anti-racisme en anti-discriminatiecampagne. Deze lessen sluiten naadloos aan bij de eindterm “Burgerschapseducatie: ‘burgerschapscompetenties met inbegrip van competenties inzake samenleven’. De klassikale lessen gaan door op school en worden gegeven door eigen schoolleerkrachten. Hiervoor heeft Club Brugge Foundation een uitgebreide lerarenhandleiding en leerlingenwerkboek samengesteld.

Op het infomoment werd het scholenproject zorgvuldig uitgelegd aan de leerkrachten, zodat ze helemaal op de hoogte waren hoe het programma in elkaar zit.

350 leerlingen uit scholen uit Brugge, Bredene, Zelzate en Jette nemen deel aan de extra editie van Geef Racisme De Rode Kaart. Alle scholen werden voorzien van een volledig kant-en-klaar lessenpakket. Naast leerlingenwerkboeken en lerarenhandleidingen werd het pakket door Club Brugge Foundation aangevuld met heel wat materialen om de interactieve oefeningen uit het werkboek probleemloos uit te voeren.

VERVOLGPROJECT DIVERSITY WINS

In het schooljaar 2023-2024 biedt Club Brugge Foundation het project Diversity Wins aan. Dit is het vervolgprogramma van Geef Racisme De Rode Kaart. Dit is opnieuw voor leerlingen uit de 1ste en 2de graad secundair onderwijs. Heeft jouw school alvast interesse in het nieuwe project? Laat hier jouw gegevens achter en dan contacteren we jou volgende maand terug met meer info.

Meer informatie over dit pan-Europees project kan je vinden op www.theredcard.eu .