Alle nieuws

Foundation voorziet gezond ontbijt in 36 klassen

Scoren voor Gezondheid

Educatie

Gezondheid

36 klassen uit 12 scholen uit de Brugse regio zijn dit schooljaar ingestapt in het Foundationproject 'Scoren voor Gezondheid'. Het team van Club Brugge Foundation ging afgelopen week langs bij alle deelnemende klassen om een gezond en gevarieerd ontbijt aan te bieden.

Op woensdag 5 oktober bracht het team van Club Brugge Foundation een gezond ontbijt naar de deelnemende klassen van Scoren voor Gezondheid. Twee van de 15 lessen binnen dit gezondheidsprogramma gaan over gezond ontbijten.

THEORIE OMZETTEN IN PRAKTIJK

Eerst leren de kinderen via het handboek wat een gezond ontbijt is en de les nadien zetten ze dit om in de praktijk door samen een gezond ontbijt te nuttigen in de klas. Het is smikken en smullen van vers bruin brood, schelletjes kaas, yoghurt, granola, halfvolle melk en veel meer.

GEZONDE KEUZES LEREN MAKEN

De meeste klassen hebben afgelopen vrijdag genoten van het gezonde ontbijt. "De kinderen leren op deze manier niet enkel in theorie wat gezonde voeding is, maar ondervinden het via het gezonde ontbijt in de klas in praktijk én kunnen het zo beter onthouden. Ze leren ook andere dingen eten, nieuwe smaken ontdekken en blijven zo hopelijk deze gezonde keuzes ook in de toekomst maken." - Barbara, projectleider Club Brugge Foundation.

"De leerlingen vonden het geweldig! Ze genoten van de gezonde lekkernijen, vooral de Griekse yoghurt was een voltreffer. Je zag de kinderen genieten van het gezellig samenzijn. Top initiatief!" - leerkracht deelnemende klas

EUROPEES PROJECT

Het project "Scoren voor Gezondheid" is onderdeel van een Europees project "Scoring for Health", een project waaraan meerdere Europese voetbalclubs deelnemen, georganiseerd vanuit EFDN (European Football for Development Network). Dit netwerk bestaat uit meer dan 70 professionele Europese voetbalclubs met elk hun community-werking. Het project wordt medegefinancierd door het Erasmus + progamma van de Europese Commissie.