Alle nieuws

Nieuwe teqball tafel feestelijke ingehuldigd in Kustpark Knapen

Club Foundation

Brugge, 6 september 2023 - In september 2022 opende Club Brugge Foundation een gloednieuwe minipitch in Kustpark Knapen in Zeebrugge. Deze minipitch werd door Club Brugge geschonken aan Stad Brugge om zoveel mogelijk jongeren uit Zeebrugge met ‘de verbindende kracht van het voetbal’ samen te brengen in sport en spel. Deze minipitch mist duidelijk zijn doel niet en bereikt dagelijks heel wat jongeren in Zeebrugge.

Één jaar na de feestelijke opening van deze minipitch besloot Club Brugge in samenwerking met partner Port of Antwerp-Bruges het buurtpark nabij de zeehaven van Zeebrugge nog een extra sport-en spelelement te schenken met de installatie van een unieke ‘Teqball Tafel’. Teqball is een spelvariant die het best omschreven kan worden als een kruising tussen voetbal en tafeltennis. Dit nieuw speeltoestel, gemaakt uit stevige en duurzame materialen, geeft jongeren de mogelijkheid om hun technische vaardigheden aan te scherpen. Waarden die naadloos aansluiten bij het DNA van Port of Antwerp-Bruges die zijn schouders onder dit initiatief zet.

De gloednieuwe ‘Teqball Tafel’ werd officieel voorgesteld aan de Zeebrugse jongeren tijdens een namiddag vol animatie en voetbalattracties. Ook Clubspelers Hans Vanaken, Brandon Mechele en Maxim De Cuyper waren van de partij en deelden gretig handtekeningen en foto’s uit.

Vincent Welter, Sponsoring & Partnership Expert Port of Antwerp-Bruges: "Als de grootste haven van België en trotse sponsor van Club Brugge, investeren we graag in de verbinding tussen de stad en de haven. Daarom dragen we graag ons steentje bij aan de minipitch in Zeebrugge door middel van een Teqball Tafel. Met dit partnerschap hopen we jongeren uit de buurt samen te brengen en hen te laten genieten van sport en ontspanning. We wensen hen veel plezier toe!"

Burgemeester Dirk De fauw: “Na de schenking van de minipitch vorig jaar, zijn we blij om dit jaar opnieuw een sportief geschenk van Club Brugge Foundation te mogen ontvangen. We zijn ervan overtuigd dat jong en oud hier met plezier gebruik zullen maken van deze voetvolleytafel. Dit betekent een lokale en sociale meerwaarde voor het kustpark Knapen.”

Peter Gheysen, Head of Foundation Club Brugge: “Club Brugge hecht veel belang aan zijn maatschappelijke rol. Nadat we vorig jaar al een minipitch schonken zijn we blij dit jaar daar een Teqbal tafel te kunnen aan toevoegen. De lokale verankering met (Zee)Brugge is voor ons zeer belangrijk. Het is fantastisch dat we hier sport én het sociaal gegeven kunnen samenbrengen.”

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Met het kustpark Knapen willen we de inwoners van Zeebrugge een plaats te geven waar groen, rust en recreatie samengaan. Als schepen is het voor mij belangrijk dat er op het openbaar domein voldoende ruimte is voor sport en spel. Deze Teqball Tafel en de mini-pitch die de Club Brugge Foundation aan het park schenkt zijn een meerwaarde voor de vele Zeebruggelingen die het park regelmatig bezoeken.”

Schepen van Sport Franky Demon: “De leefbaarheid van Zeebrugge ligt ons na aan het hart en vanuit de werkgroep Zeebrugge kwam recent de vraag om meer te investeren in sportieve mogelijkheden voor de Zeebruggenaren, niet in het minst voor jongeren. Onze Sportdienst nam dit ter harte en binnenkort start in het Gemeenschapshuis een gloednieuwe lessenreeks dans voor kinderen. Dit vult het ‘Sport op vrijdag’ aanbod aan, dat eveneens opnieuw opstart dit schooljaar. Het is dan ook mooi dat Club Brugge Foundation en de Port of Antwerp-Bruges onze sportieve doelstellingen mee ondersteunen. Vorig jaar al kreeg de site Knapen een minipitch. Dit jaar schenken de Club Brugge Foundation en de Port Antwerp-Bruges een Teqball Tafel, een leuke nieuwe populaire game die verschillende sportdisciplines combineert. Deze schenking is een mooie aanvulling voor het park Knapen dat we in de toekomst nog meer willen uitbouwen als sportieve ‘urban’ hotspot voor Zeebrugge. We streven binnen het masterplan naar voldoende ruimte voor sportieve ontwikkeling en denken daarbij onder meer aan een looproute, outdoor fitness, mogelijkheden voor fietsers en skaters …”