Alle nieuws

Ook Jutglà doneert bloed op bloedinzameling in Jan Breydelstadion

Bloed geven

Gezondheid

Op woensdag 5 april stonden de deuren van het logegebouw aan het Jan Breydelstadion open voor iedereen die bloed wou doneren. We mochten opnieuw heel wat Club fans en buurtbewoners verwelkomen die belangloos bloed kwamen doneren om zo de levensbelangrijke voorraad van het Rode Kruis aan te vullen.

Nieuwe donoren

Zoals bij elke bloedinzameling zijn er niet enkel onze vaste donoren, maar ook heel wat mensen die voor het eerst bloed kwamen doneren.

Lindsey en Francis leerden elkaar kennen in het Jan Breydelstadion: “Blauw-zwart zit in ons bloed, we moesten geen twee keer nadenken om in te gaan op de vraag om bloed te doneren op de plaats waar we elkaar voor het eerst zagen. Een heel mooi initiatief vanuit Club Brugge Foundation!”

Bloed geven is levensbelangrijk

3% van de Vlamingen geeft bloed terwijl 70% ooit een bloedtransfusie nodig heeft. Een boodschap die 60 donoren goed begrepen hebben. In het logegebouw hielp elk van hen mee de bloedvoorraad op peil te houden. In samenwerking met Jupiler 0.0% bedankten we, met een Club Brugge goodiebag, elke donor voor hun gift. Langs deze weg willen we iedereen bedanken die dit initiatief is komen steunen!

Ook Jutglà was van de partij en liet zien waarom hij niet alleen een topvoetballer is, maar ook een mens met het hart op de juiste plaats.

Kon jij er niet bijzijn?

Kon je er niet bijzijn en wil je toch graag bloed doneren? Dan kan je op de website van het Rode Kruis kijken waar in jouw buurt binnenkort nog een bloedcollecte is.