Alle nieuws

Reacties na Club - Dortmund

UEFA Champions League

Hans Vanaken: "We hebben kansen gehad, maar het is doodzonde dat we er niet uit konden."

“Het plan liep goed, het is heel jammer dat we die goals nog slikken. Tijdens de tweede helft hadden we echt het gevoel dat er iets mogelijk was vandaag. We hebben onze kansen gehad, het is doodzonde dat we er niet uit konden scoren. Eens dat doelpunt valt, krijg je inderdaad een tik en slaat de vermoeidheid misschien ook wat toe. We wilden nog alles op alles zetten om de 1-1 te maken en dan krijg je het deksel op de neus.”

Gustaf Nilsson: “Te zwaar verdict.“

Club Brugge verloor op de openingsspeeldag van de vernieuwde Champions League met overdreven 0-3 cijfers van Borussia Dortmund. Die mening werd ook gedeeld door Gustaf Nilsson : “Het is overduidelijk dat de eindscore een veel te zwaar verdict is. Gedurende 75 minuten konden we onze voet naast die van hun zetten maar details hebben deze wedstrijd beslist. Bovendien komen we ongelukkig op achterstand doordat het schot werd afgeweken. Daarna namen we meer risico’s en gaven we bijgevolg meer ruimte weg en dan wordt zoiets op dit niveau genadeloos afgestraft”, opende de Zweed zijn relaas. “Het is zuur dat we vandaag niet konden stunten. We speelden een goeie wedstrijd maar uiteindelijk kregen we geen loon naar werken. Allicht zat het verschil hem vooral in de boxes. Zelf kregen we een aantal kansen maar hadden we ook wat pech in de afwerking. Gaat die bal van Hugo (Vetlesen, red) binnen, dan krijgen we allicht een totaal andere wedstrijd.”

Op de vraag of het niveau in de Champions League hoger ligt dan de Europa League, hield Nilsson zich eerder op de vlakte : “Vorig seizoen moest ik met Union tegen Liverpool aan de bak en die wonnen gisteren hun wedstrijd uit bij AC Milan. En zo kan ik nog wel een aantal voorbeelden aangeven. Bovendien heb ik in het verleden reeds tegen Dortmund gespeeld en vooraf weet je dat je tegen een bijzonder sterk elftal komt te staan. Ze stonden vorig seizoen dan ook niet voor niks in de finale van de Champions League. Er staan ons nog een flink aantal moeilijke opdrachten te wachten, met de uitwedstrijd in Graz als zeer belangrijk. Maar vooraleer het zo ver is, wacht er ons zondag alweer een zware partij met de komst van Gent.” (MV)

Maxim De Cuyper: “Met lef gespeeld.“

Ook Maxim De Cuyper stond behoorlijk ontgoocheld de verzamelde pers te woord : “Wie de wedstrijd niet heeft gezien, kan denken dat we vandaag van het kastje naar de muur zijn gespeeld maar het tegendeel is waar, cijfers zeggen dan ook niet alles”, stak de linksachter meteen van wal. Het zat misschien ook wat tegen waardoor we onze momenten, die er beslist waren, niet pakten. We deden goed mee, we hadden zeker in de tweede helft behoorlijk controle over de partij, we creëerden een aantal kansen maar we vergaten die af te maken. Slagen we daar wel in, dan kunnen wij in de slotfase op de counter loeren. Er zat zeker meer in, vooral omdat we met lef durfden te voetballen en tegen dit Dortmund niks te verliezen hadden. Anderzijds kun je niet om de vaststelling heen dat het een team met enorm veel kwaliteit is, met ook een hele sterke bank. Vandaag brengen ze een aantal invallers die , weliswaar met het nodige geluk het verschil hebben gemaakt.”

De Cuyper wou meteen ook de focus op komende zondag leggen : “We hebben deze nederlaag niet verdiend. Het is dus even slikken maar tegelijkertijd moeten we ons optrekken aan datgene wat we vandaag op de mat hebben gelegd. Uiteraard moeten we de punten aanhalen die beter kunnen maar het wordt zaak om zondag opnieuw ons eigen voetbal te brengen.” (MV)

Nicky Hayen: "Zuur eindresultaat, maar fier op onze prestatie."

Blauw-Zwart speelde een meer dan verdienstelijke partij, maar verloor uiteindelijk met té zware 0-3 cijfers. Dat gevoel overheerste ook bij coach Hayen.

"Eerst en vooral is het natuurlijk een zuur eindresultaat, maar ik ben wel positief over de eerste 75 minuten", begon de coach zijn analyse. "Het algemene gevoel bij mij is toch wel fierheid op hoe we ons vandaag gepresenteerd hebben. Als we ons op dezelfde manier presenteren in de toekomstige Champions League-matchen, dan denk ik dat we overal de mogelijkheid hebben om punten te pakken. Daarbij wordt het natuurlijk wel belangrijk om onszelf te belonen en onze momenten te pakken."

"We moeten efficiëntie voor de dag kunnen leggen in beide zestien, want details beslissen gewoon de wedstrijd op dit niveau. Als we dezelfde prestatie op de mat kunnen blijven leggen mét daaraan efficiëntie gekoppeld, dan is alles mogelijk. Je zag bij ons na 75 minuten dat er minder energie was en dat er bijgevolg meer ruimtes voor hen kwamen. Dat kunnen ze uiteraard goed uitspelen met enkele gevaarlijke spelers zoals Adeyemi en Gittens. Het was wel zuur bij die eerste goal dat de bal afwijkt, want anders ging die niet binnen het doelkader zijn. Daarna hebben we wel nog de bakens proberen verzetten, maar de meeste energie was jammer genoeg weg. Nadat we nog alles op alles zetten om een gelijkspel uit de brand te slepen, kregen we uiteindelijk het deksel op de neus."

"Joaquin Seys speelde wederom een sterke partij. "Dat vind ik zelf niet meteen verrassend, want hij bevestigt gewoon zijn heel goede vorm van de laatste weken en maanden. Hij vroeg trouwens zelf om zijn wissel, want hij had wat last van zijn voet." Daarnaast was Onyedika ook weer ijzersterk. "Rapha had inderdaad weer heel veel impact en dit zowel in balbezit als in balverlies. Hij maakt andere spelers ook beter en zo zie je dat we als team een heel sterke prestatie kunnen neerzetten tegen een ploeg als Dortmund. Dit niveau moeten we nu gewoon trachten door te trekken in de competitie en dan kunnen we elke ploeg pijn doen. De eerste 10 minuten vandaag hadden we het wel wat lastig, maar dan hebben we wat aanpassingen gedaan. Vanaf dan waren we de evenknie en speelden we een heel volwassen wedstrijd", besloot de Club-coach.