Alle nieuws

Scoren voor Gezondheid afgerond met leuk slotevent

Scoren voor Gezondheid

Educatie

Gezondheid

Op woensdag 7 december, donderdag 8 december en vrijdag 9 december zakten bijna 750 leerlingen af naar het Jan Breydelstadion voor het slotevent van het scholenproject “Scoren voor Gezondheid”. Om de 15 lessen binnen dit scholenproject af te sluiten, werden de deelnemende klassen opnieuw uitgenodigd voor enkele uren sport en spel. Zo konden alle deelnemende leerlingen en leerkrachten dit project samen afsluiten.

VAN KICK-OFF TOT EINDEVENT: EEN PARCOURS VAN 15 LESSEN

De deelnemende leerlingen van het project Scoren voor Gezondheid hebben zich 4 maanden lang ondergedompeld in het lessenpakket van 15 lessen waar gezonde voeding en bewegen centraal staat. Zo werden er 15 lessen voorzien voor hen, waaronder theorie, maar ook praktijk: 4SS-test, gezond ontbijten, mentale weerbaarheidsoefeningen, en veel meer.

VOETBAL ALS EXTRA MOTIVATOR

Door als een van de bekendste voetbalclubs in België dit project aan te bieden aan deze leerlingen, zorg je voor een extra stimulator om de kinderen richting gezondere voeding en meer bewegen te duwen. Zo werden allerlei motiverende filmpjes van spelers en speelsters van de A-kern, NXT en YLA voorzien, kregen de kinderen leuke Club Brugge Foundation branded gadgets zoals een drinkfles, een rugzakje en een brooddoos.

NIEUW DIT JAAR: MENTALE GEZONDHEID

Dit jaar stelden we met het lessenpakket van Scoren voor Gezondheid een nieuw thema voor, namelijk Mentale Gezondheid.
Gezien gezondheid rond veel meer draait dan enkel gezond eten en sporten, mocht dit nieuwe thema niet langer ontbreken binnen dit lessenpakket.
Op initiatief van Club Brugge Foundation werden 5 mini-lesjes geïntegreerd met volgende thema’s:

  • Grenzen stellen
  • Omgaan met stress
  • Zelfvertrouwen
  • Mindset
  • Overprikkeling