Alle nieuws

'Scoren voor Gezondheid' afgetrapt met spetterende kick-off

Scoren voor Gezondheid

Educatie

Gezondheid

750 LEERLINGEN GAAN GEZONDHEIDSCONTRACT AAN MET CLUB BRUGGE

Op dinsdag 27 september en donderdag 29 september zijn bijna 750 leerlingen afgezakt naar het Jan Breydelstadion voor het kick-off event van het scholenproject "Scoren voor Gezondheid".

Eerder deze maand bracht de mascotte Bibi een bezoekje aan alle 36 deelnemende klassen om hen o.a. uit te nodigen om langs te komen voor deze spetterende kick-off. En of het een geslaagde kick-off was! De leerlingen genoten van enkele uurtjes sport en spel binnen de muren van Fort Jan Breydel. Ook Bibi was opnieuw van de partij! Elke leerling kreeg een t-shirt met handekeningen op van de A-kern spelers. Zo waren ze helemaal klaar voor de leuke dag!

SPORT & SPEL

De leerlingen werden op de kick-off uitgedaagd door de spelers van de A-kern met o.a. de 4SS-test waarbij enkel vaardigheden zoals dribbelen, springen en evenwicht werden getest. Daarnaast konden ze zich uitleven in de funzone met o.a. springkastelen en de shootingwall.

Ook Joetz was aanwezig om de leerlingen op een leuke manier te laten nadenken over hun voeding. Welke voeding en dranken bevatten bvb te veel suikers en eet je dus best zo weinig mogelijk, maar ook welke voeding zeer goed is voor je gezondheid.

NEXT UP: GEZONDE VOEDING

Alle leerlingen en leerkrachten keerden met een grote glimlach terug richting school, helemaal klaar om de lessen van "Scoren voor Gezondheid" aan te vatten in de klas. Een van de volgende lessen gaat over gezond ontbijt. Na een stukje theorie nemen ze direct de proef op de som en organiseert elke klas een gezond ontbijt op school. Lees er hier binnenkort meer over!