Alle spelers

Hans Vanaken

Vanaken ontpopte zich sinds zijn eerste wedstrijd bij KSC Lokeren al tot smaakmaker van de Jupiler Pro League. Met zijn visie, techniek en uitstekende passing die hij koppelt aan een stevig lichaam is hij een echte spelverdeler, iemand die de lijnen uitzet.

Hans Vanaken20

Positie
Middenvelder
Geboortedatum

24.08.1992 ()

Nationaliteit
België
Belgium
Lengte
195cm

Vanaken begon zijn carrière bij Lommel SK, waar hij tot het faillissement in 2002 bij de jeugd speelde. De Nederlandse topclub PSV kwam het talent nadien wegplukken, waarna hij 6 jaar bij de lampenclub speelde, om in 2008 terug te keren naar het heropgerichte Lommel United. Het was daar dat Hans zijn doorbraak forceerde in de eerste ploeg. Vanaf 2010 was Vanaken een vaste waarde in de A-kern en gooide hij hoge ogen in tweede klasse. Met respectievelijk 10 en 12 doelpunten in 2011-2012 en 2012-2013 kon hij heel mooie statistieken voorleggen voor een middenvelder, wat KSC Lokeren ertoe bewoog om de Limburger binnen te halen. Bij KSC Lokeren trok hij de lijn door, met een pak doelpunten en assists tot gevolg. Bij zijn debuut, tegen Anderlecht, wist hij meteen twee keer te scoren, waarna hij uitgroeide tot een sterkhouder bij de Waaslanders. Het leverde hem interesse op van heel wat Belgische topclubs. Op het ‘Gala van de Gouden Schoen 2014’ kaapte Vanaken de 3de plaats weg, na Dennis Praet en Bruggeling Victor Vazquez.

Bij Club Brugge kreeg hij in zijn debuutseizoen, 2015-2016, een basisplaats en was hij met zijn visie en passing belangrijk in het behalen van de 14de titel uit de Brugse geschiedenis.

Vandaag Vanaken is niet meer weg te denken uit het Brugse voetbal. Hij won twee keer de Gouden Schoen en haalde in elk seizoen dat hij voor Club speelde al dubbele cijfers in goals en/of assists. De meervoudig Rode Duivel hielp Club ook aan zes landstitels. Daarmee is hij samen met Brandon Mechele mederecordhouder wat betreft landstitels voor Blauw-Zwart. Hans staat ook in de top tien aller tijden van spelers met de meeste wedstrijden én doelpunten voor Club.

Statistieken

Matchen gespeeld0

Gestart

0

Ingevallen

0

Minuten gespeeld

0'

Goals0

Gescoord

0

Assists

0

Duels0

Gewonnen

0

Verloren

0

Kaarten0

Geel

0

2de geel

0

Rood

0