All news

Club Brugge Foundation wint de EACD Impact Creation Award

Club Brugge Foundation

EACD, de European Academy of Childhood Disability, reikte afgelopen donderdagavond deze award uit als bekroning voor het jarenlange engagement van Club Brugge Foundation om sporten en sportbeleving toegankelijk te maken voor jongeren met een beperking.

In aanwezigheid van zo’n 1.300 mensen vindt deze week in Brugge het grootste Europese wetenschappelijke congres over neuromotorische beperkingen bij kinderen plaats. Gekoppeld aan dit congres werden donderdagavond in het Brugse stadhuis de 'EACD+ Impact Creation Awards' uitgereikt. Vijf organisaties werden gelauwerd omdat ze breed toegankelijke sport- en cultuurinitiatieven voor personen met een beperking ondersteunen en promoten.

Onze Club Brugge Foundation viel in de prijzen en ontving de EACD Impact Creation Award 2024 uit handen van Professor Elegast Monbaliu, EACD Bruges 2024 Meeting President: "Club Brugge Foundation is een voorbeeld van hoe een voetbalclub zijn netwerk inzet om inclusief sporten een boost te geven. We eren hen graag met een EACD+ Impact Creation Award voor hun maatschappelijk engagement dat ze niet alleen op korte termijn, maar ook op middellange en lange termijn realiseren. Hun sterk verankerde visie en missie om jongeren met een beperking te helpen aan sport te doen en de sportbeleving toegankelijk te maken, betekent een groot verschil voor jongeren met een beperking."

Head of Foundation Peter Gheysen nam namens Club Brugge Foundation de award in ontvangst: "Hiermee tonen we als Club Brugge aan dat we niet alleen kampioenen op het veld creëren, maar ook in de samenleving. Door kansen te bieden aan iedereen, inclusief mensen met een beperking, om aan sport en sportbeleving deel te nemen, willen we echt het verschil maken. Deze mooie award is ook een bekroning voor het dagdagelijkse werk dat we samen met onze projectpartners, medewerkers en vrijwilligers realiseren."

Ook bestuurder van Club Brugge Foundation Bart Coeman was opgetogen met deze award: "Het is een enorme eer voor Club Brugge Foundation om deze award te mogen ontvangen. Deze erkenning bevestigt onze jarenlange inzet en toewijding om via onze sociaal-sportieve projecten een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving, zeker voor degenen die het moeilijker hebben. We zijn trots op ons afgelegd parcours en zijn ambitieus om dit in de toekomst vanuit de kracht van Club Brugge te blijven doen."