All news

Dove en slechthorende fans volgen aangepaste stadion tour

Deaf Club Brugge Fans

Participatie

DOVE EN SLECHTHORENDE FANS VOLGEN AANGEPASTE STADION TOUR

Op vrijdag 23 september viert de dovengemeenschap de ‘Internationale Dag van de Gebarentaal’. 24 september is dan weer al jaren ‘Werelddovendag’. Om deze feestdagen te vieren organiseerde Club Brugge Foundation samen met ‘Deaf Club Brugge Fans’, de fanclub voor doven en slechthorende Clubfans, een aangepaste Stadion Tour voor doven en slechthorenden in het Jan Breydelstadion.

De fanclub 'Deaf Club Brugge Fans' heeft als doel de voetbalbeleving bij Club Brugge toegankelijk te maken voor dove en slechthorende Clubfans. Sinds de oprichting in maart 2022 telt deze fanclub al meer dan 80 leden.

Maar liefst 50 dove en slechthorende fans en hun familie schreven zich in voor de eerste officiële activiteit van de fanclub. Samen beleefden ze een aanpaste Stadion Tour, onder begeleiding van een Club Brugge gids ondersteund door een tolk Vlaamse Gebarentaal. Zo konden ook zij de rijke geschiedenis van Club Brugge opsnuiven in een 90 minuten durende tour vol interessante weetjes en anekdotes.

Alle belangrijke plaatsen werden bezocht: het Club Museum, de kleedkamer, spelershome, tunnel, van het hoofdveld, veiligheidstoren, het logegebouw en veel meer.

"Club Brugge werkt enorm op het thema inclusie en vervult vaak een pioniersrol hierin dankzij hun vele projecten en events. Ook deze aangepaste stadion tour voor mensen die doof of slechthorend zijn, is hier een mooi voorbeeld van. De fans en hun familie konden zo samen genieten van een superinteressante stadion tour, maar het is ook een mogelijkheid om met hun community samen te komen en verder te verbroederen bij een drankje aangeboden door Club Brugge Foundation in de bar van het stadion." - Tim Van Landuyt, Deaf Club Brugge Fans.