Football <strong>Memories</strong>

Football Memories

Samen herinneringen ophalen en verbinden

Football Memories, het project dat dementie en eenzaamheid buitenspel zet! Dit project is geïnspireerd door het succesvolle Football Memories-project in Schotland en Nederland. Football Memories is een activiteit waarbij ouderen in een veilige en rustige omgeving samenkomen om voetbalherinneringen op te halen en hun hersenen te stimuleren. Dit project helpt niet alleen dementie te bestrijden, maar ook gaan we de eenzaamheid in de Brugse samenleving tegen.

Football Memories is een project dat zich richt op het betrekken en verbinden van ouderen die dreigen de connectie met de samenleving te verliezen. Met dit project biedt de Club Brugge Foundation de doelgroep de mogelijkheid om samen unieke voetbalherinneringen op te halen in een veilige en rustige omgeving.

Club Brugge Foundation heeft ter ere van zijn 130-jarige bestaan een sporttas samengesteld boordevol voetbalherinneringen die het denkvermogen, de communicatie en het emotionele welzijn van de deelnemers stimuleren en ondersteunen. Deze reminicentiekoffer kan je hier reserveren bij Erfgoedcel Brugge: RESERVATIEFORMULIER

Het project richt zich op de volgende zaken:

  • Het betrekken en verbinden van ouderen die dreigen de connectie met de samenleving te verliezen

  • Het bieden van een veilige en rustige omgeving voor ouderen met eenzaamheid en/of (beginnende) dementie

  • Het stimuleren en ondersteunen van het denkvermogen, de communicatie en het emotionele welzijn van de deelnemers

  • Het centraal stellen van participatie en inclusie, zodat deelnemers volwaardig kunnen blijven meedoen in de samenleving

Bij Football Memories staan participatie en inclusie centraal en kunnen deelnemers volwaardig blijven meedoen in de samenleving door samen herinneringen op te halen in een vertrouwde omgeving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over Football Memories en hoe u kunt helpen, kunt u terecht op onze website.

Club Brugge Foundation is trots om met Football Memories onze Clubgeschiedenis in te zetten voor dit maatschappelijk doel. Het project is gericht op het bestrijden van dementie en eenzaamheid in de Brugse samenleving en zal hopelijk leiden tot meer participatie en inclusie in de toekomst.