Alle nieuws

750 leerlingen gaan gezondheidscontract aan met Bibi en A-kern spelers

Scoren voor Gezondheid

Educatie

Gezondheid

SCOREN VOOR GEZONDHEID

Vorige week bracht Bibi een onverwacht bezoekje aan alle 36 klassen uit 11 scholen in en rond Brugge die ingeschreven zijn in het Foundation project Scoren voor Gezondheid, goed voor 750 leerlingen. In dit project gaan de leerlingen een contract aan met de spelers van onze A-kern om gezonder te gaan leven: meer bewegen en gezonder eten. De Foundation van Club Brugge biedt hiervoor een kant-en-klaar lessenpakket aan voor de deelnemende scholen.

CONTRACT TEKENEN MET SPELERS CLUB BRUGGE

In het kader van dit project ging Bibi eind vorige week langs bij alle klassen om het contract, ondertekend o.a. door Vanaken, Nielsen en Rits, persoonlijk te komen afgeven aan de leerlingen. Zij tekenen elk een contract met de spelers waarbij ze hun motivatie bevestigen om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten. Hoe gaan ze dit doen? Via het lessenpakket van Club Brugge Foundation leren ze in 15 lessen, zowel theoretisch als praktisch, alles over gezond leven.

"Of de leerlingen verrast waren? Zonder twijfel! Zodra de mascottebeer Bibi verscheen zagen we heel wat verwonderde, blije en enthousiaste gezichten." - leerkracht Kim uit Heilig hartschool.
"Als extra proberen we voor elke les een leuk en persoonlijk filmpje van één van de A-kern spelers of speelsters door te sturen naar de leerkracht om te tonen in de les. Zo proberen we hen nog meer te motiveren door het goede voorbeeld te geven en de gouden raad van de spelers en speelsters te laten horen" - Barbara, projectbegeleider Club Brugge Foundation.

Het project Scoren voor Gezondheid van dit schooljaar is dus officieel afgetrapt met een bezoek van Bibi en het ondertekenen van de contracten. Als kers op de taart kregen de leerlingen een persoonlijke boodschap van Hans Vanaken om hen te motiveren en succes te wensen! De lessen gaan van start en we beginnen direct met een leuke praktische les: de kick-off in het Jan Breydelstadion waar leerlingen sportproefjes zullen afleggen, een workshop krijgen rond gezonde voeding én uiteraard zich volledig kunnen uitleven in het fundorp met springkastelen en veel meer.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over dit project? Bezoek de infopagina rond Scoren voor Gezondheid.

Dit project wordt door Club Brugge Foundation volledig gratis aangeboden aan de deelnemende scholen. No Heart, no Glory <3

Volgende scholen nemen dit jaar deel aan Scoren voor Gezondheid:

 • De Regenboog (Beernem)
 • De Klimtoren (Jabbeke)
 • De Zeeparel (Knokke-Heist)
 • OLVA De Meersen (Brugge)
 • Zedelgem Dorp (Zedelgem)
 • Ter Bunen (Oedelem)
 • De Tandem (Brugge)
 • Heilig Hartschool (Knokke-Heist)
 • Roezemoes (Brugge)
 • De Fonkel (Aartrijke)
 • Sint-Jansschool (Knokke-Heist)