Alle nieuws

850 leerlingen gaan gezondheidscontract aan met Bibi en A-kern spelers

Scoren voor Gezondheid

Gezondheid

Scoren voor gezondheid

Vorige week bracht Bibi een onverwacht bezoekje aan alle 42 klassen uit 19 scholen in en rond Brugge die ingeschreven zijn in het Foundation project Scoren voor Gezondheid, goed voor 850 leerlingen. In dit project gaan de leerlingen een contract aan met de spelers en speelsters van onze A-kern om gezonder te gaan leven: meer bewegen en gezonder eten. De Foundation van Club Brugge biedt een kant-en-klaar lessenpakket aan voor de deelnemende scholen.

Contract tekenen met spelers en speelsters Club Brugge

In het kader van dit project ging Bibi langs bij alle klassen om het contract, ondertekend o.a. door Vanaken en Jutgla, persoonlijk te komen afgeven aan de leerlingen. Zij tekenen elk een contract met de spelers waarbij ze hun motivatie bevestigen om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten. Hoe gaan ze dit doen? Via het lessenpakket van Club Brugge Foundation leren ze in 12 lessen, zowel theoretisch als praktisch, alles over gezond leven.

“Onze leerlingen kijken er heel hard naar uit om ermee aan de slag te gaan. Dit is voor ons als leerkracht een grote troef om onze leerlingen bewust te laten omgaan met gezondheid. We zien het volledig zitten om ons een volledig jaar in te zetten voor dit mooie project.” 

– Leerkracht Kristoff

Het project Scoren voor Gezondheid van dit schooljaar is dus officieel afgetrapt met een bezoek van Bibi en het ondertekenen van de contracten. Als kers op de taart kregen de leerlingen een persoonlijke boodschap van Maxim De Cuyper en Club YLA speelster Davinia Vanmechelen om hen te motiveren en succes te wensen, maar vooral om de leerlingen te laten weten dat ze in het kader van deze lessen naar het Jan Breydelstadion zullen mogen komen!

Meter van het project: Davinia Vanmechelen

Tussen het drukke trainingsschema door maakte Davinia Vanmechelen tijd om mee te gaan op schoolbezoek bij enkele klassen. Daar stelde ze zich voor als meter van Scoren Voor Gezondheid. Als meter zal ze de leerlingen helpen om (minstens) een schooljaar lang een gezondere levensstijl aan te nemen.


“Het is heel leuk om te zien hoe die leerlingen opgaan in het project Scoren voor Gezondheid. Ik voel me vereerd dat ik meter mag zijn en zal dan ook zoveel mogelijk tijd vrijmaken om de leerlingen mee aan te moedigen.  

– Davinia Vanmechelen

Kick-Off

De lessen gaan van start en we beginnen direct met een leuke praktische les: de kick-off in het Jan Breydelstadion waar leerlingen sportproefjes zullen afleggen, een workshop krijgen rond gezonde voeding én uiteraard zich volledig kunnen uitleven in het fundorp met springkastelen en veel meer.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project? Bezoek de infopagina rond Scoren voor Gezondheid.

Dit project wordt door Club Brugge Foundation volledig gratis aangeboden aan de deelnemende scholen. No Heart, no Glory <3