Alle nieuws

Basecamp Run brengt 557 deelnemers op de been

Basecamp Run

Bewegen

Afgelopen zondag 27 november organiseerde Club Brugge Foundation de Basecamp Run. Tijdens een unieke belevingsloop rond en dwars doorheen het oefencomplex van Club Brugge kregen alle deelnemers de unieke mogelijkheid om alle zones van het Belfius Basecamp in Westkapelle te ontdekken.

UITZONDERLIJK PARCOURS VAN 1891 METER

Tijdens een uitgestippeld parcours van 1891 meter konden fans al wandelend of lopend enkele bijzondere plaatsen van het hypermoderne oefencomplex ontdekken die anders niet toegankelijk zijn.

De route bracht de deelnemers langs onder meer de kleedkamer van de A-kern, de kantoren van de administratie, de hotelkamers, de perszaal, de fitnesshall, de kantoren van de coaches, de indoorhall en uiteraard ook de verschillende oefenvelden.

Daarnaast was er nog heel wat animatie voorzien langs het parcours. In de Board Room werden de laatste 3 kampioenenbekers tentoongesteld, in de indoorhall werd de loopsnelheid gemeten, in de fitnesshall stond een DJ de lopers op te wachten, buiten moest de slope overwonnen worden, ...

"ONDER DE INDRUK VAN DE PROFESSIONELE OMGEVING WAAR ONZE SPELER DAGELIJKS TRAINEN"

Tussen 11 uur tot 14 uur kwamen maar liefst 557 Clubfans en sympathisanten langs om het oefencomplex van Club Brugge te komen ontdekken, waaronder ook de 58-jarige Clubfan Luc uit Zuienkerke: "Als jarenlange supporter wou ik deze unieke kans om het oefencomplex van onze Club te komen bezoeken zeker niet laten liggen. Ik ben echt onder de indruk van de professionele omgeving waar onze spelers dagelijks kunnen trainen. Je voelt dat dit prachtig oefencomplex voetbal ademt. Dit kan alleen maar leiden tot nog meer sportieve successen!"

Ook voor de minder mobiele fan en de rolstoelgebruiker werd een aparte uitgebreide rondleiding op een toegankelijke manier aangeboden.

5.000 EURO VOOR CLUB BRUGGE FOUNDATION

Alle opbrengsten van dit evenement waren ten voordele van de sociaal-sportieve projecten van Club Brugge Foundation. Head of Foundation Peter Gheysen blikt tevreden terug: “Ondanks de weeromstandigheden waren alle deelnemers onder de indruk van het Basecamp. Dit evenement leverde een mooie 5.000 euro op ten voordele van de projecten van Club Brugge Foundation. Aan de uitsluitend positieve reacties van de deelnemers te horen kunnen we alleen maar tevreden zijn.”