Alle nieuws

Club NXT verliest eerste keer dit seizoen in Deinze

Challenger Pro League

Club NXT heeft zondagavond met 2-0 verloren van KMSK Deinze. De youngsters hadden het de hele wedstrijd moeilijk om hun voet naast de ervaren oranje-zwarten te zetten. Een goal van Jannes Vansteenkiste zette Deinze vroeg in de tweede helft op voorsprong. In de slotfase legde Fdaouch de eindstand vast.

De match startte veelbelovend. Het eerste kansje was voor Blauw-Zwart. De Roeve zette Perez alleen voor doelman Miras, maar hij redde makkelijk. Aan de overkant werd een hoekschop kort naar De Schryver getrapt, die het leer voor doel bracht. Mertens kopte richting doel, maar zijn poging ging voorlangs. Van Lanschoot probeerde op zijn beurt de score te openen, maar van den Heuvel pakte. Dierckx knalde van ver, maar zijn schot ging nipt naast.

Een poging van Lenn De Smet was te centraal en de goalie van Deinze stopte makkelijk de bal. Jellert van Landschoot was duidelijk gedreven om tegen zijn ex-Club een goede prestatie te leveren. Hij pikte de bal op en rukte op richting doel. Hij knalde echter in het zijnet. Na meer dan een half uur spelen kon Faraas de bal op de slof nemen, maar doelman Miras bokste het leer weg. Vansteenkiste rukte op tot aan de zestien. Hij probeerde van den Heuvel te verschalken, maar zijn schot ging nipt naast de rechter paal. Een laatste grote kans was voor de thuisploeg. Kapitein Hendrickx knalde het leer hoog over op aangeven van Mertens. We gingen rusten met een brilscore.

Lund Jensen werd na de rust vervangen door Granados. Onze Spanjaard toonde zich meteen, maar zijn eerste schot richting doel miste kracht. We waren nauwelijks twee minuutjes bezig of de 1-0 stond op het scorebord. Vansteenkiste bereikte het strafschopgebied en knalde eerst op van den Heuvel. In de rebound mikte Mertens eveneens op onze goalie, maar de bal kwam opnieuw voor de voeten van Vansteenkiste die de bal wel binnentikte. Kort erna kon hij de score bijna verdubbelen. Hij verscheen alleen voor doel, maar kopte gelukkig voor Club NXT voorlangs. Nadien kon van den Heuvel een nieuwe poging van de zeer bedrijvige Vansteenkiste nipt over de deklat tikken.

Beide coaches begonnen wissels door te voeren. Willems, Tytens en Furo waren de nieuwe krachten bij Blauw-Zwart. Lennart Mertens wou net als Vansteenkiste scoren tegen zijn ex-Club, maar hij trapte te wild waardoor de bal teveel afzwaaide. Thibaut Van Acker viel in, evenals Siebe Wylin.

Granados klom het hoogst op een cross van Wylin. De bal verdween nipt naast de doelpaal buiten. Club NXT had moeite om grote kansen te creëren en de gelijkmaker te netten. De thuisploeg kwam dichter bij de 2-0. Van Acker trapte het leer naast de linkerpaal. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd kon de ingevallen Fdaouch de 2-0 makkelijk scoren. Hij dribbelde omheen Willems en kon met rechts voorbij Van den Heuvel krullen in de verste hoek. Over en out voor de U23.

De wedstrijd eindigde op een 2-0 eindstand. De eerste nederlaag voor Club NXT is een feit. Volgende week zaterdag volgt de topper tegen SK Beveren in The NEST.

Club NXT U23: Dani Van den Heuvel, Sem Audoor (60’ Renzo Tytens), Jorne Spileers, Kader Yameogo, Denzel De Roeve (77’ Siebe Wylin), Liam De Smet, Lynnt Audoor, Lenn De Smet, Daniel Perez (60’ Kaye Furo), Tobias Lund-Jensen (46’ Alejandro Granados), Benjamin Faraas (60’ Jano Willems). Bank: Argus Vanden Driessche, Jessi Da Silva, Laurens Goemaere. Coach: Robin Veldman.

KMSK Deinze: Nacho Miras, Jannes Vansteenkiste (70’ Christophe Janssens), Kenneth Schuermans, Denis Prychynenko, Gonzalo Almenara, Jaime Sierra, Gaëtan Hendrickx, Jellert Van Landschoot (79’ Alessio Staelens), Guillaume De Schryver (70’ Thibaut Van Acker), Tuur Dierckx (59’ Erdon Daci), Lennart Mertens (79’ Zakaria Fdaouch). Bank: William Dutoit, Steve De Ridder, Andreas Spegelaere, Yanis Musuayi. Coach: Hernan Losada.

Doelpunten: 47’ Vansteenkiste 1-0, 88’ Fdaouch 2-0.

Gele Kaarten: 12’ Prychynenko

Scheidsrechter: Laurent Willems.

Stadion: Dakota Arena Deinze.