Alle nieuws

Foundation tekent het charter BruggeNaarMorgen

Club Foundation

Sustainability

Stad Brugge wil tegen 2050 een klimaatneutraal en -robuust Brugge zijn en rekent hierbij op de hulp van alle Bruggelingen! In lijn met zijn project Football For Climate Justice steunt Club Brugge Foundation deze doelstelling aan gaat zijn steentje bijdragen om concrete acties hieromtrent te ondernemen.

Sinds november 2022 heeft Club Brugge Foundation zich aangesloten bij het pan-Europees project "Football for Climate Justice", gecoördineerd door EFDN (European Football for Development Network) en financieel ondersteund door de Europese Commissie binnen het Erasmus+ programma. Binnen dit project zijn één van de acties te gaan kijken naar de community rond de voetbalclub. Club Brugge heeft een unieke positie in de samenleving en wil deze positie gebruiken om o.a. ook zijn steentje bij te dragen aan de duurzaamheid van onze leefwereld. Met deze sterkte wil Club Brugge Foundation nog een stap verder zetten.

Op 5 juni is het 'World Environment Day'. Op deze dag wil men wereldwijd bewustzijn creëren en de mensen actie laten ondernemen om het milieu te beschermen. Door op deze dag het charter "BruggeNaarMorgen" te tekenen, bundelt Club Brugge Foundation de krachten met zijn lokaal netwerk en community om concrete acties te ondernemen voor het milieu.

"In lijn met ons 'Football For Climate Justice' project en in het belang van onze community, sluiten wij ons aan bij 'BruggeNaarMorgen'. Zo werken we, samen met verschillende organisaties en clubs, toe naar een klimaat neutraal Brugge." - Peter Gheysen, Hoofd van Club Brugge Foundation