Alle nieuws

Maak kennis met de gidsenwerking

Club Foundation

Stadion Tour & Club Museum

Educatie

De gidsenwerking van Club Brugge Foundation bestaat uit 14 gidsen die zich dagelijks inzetten om bezoekers een unieke ervaring te geven bij hun bezoek aan het Jan Breydelstadion. Jaarlijks worden er meer dan 480 bezoeken gepland aan het Jan Breydelstadion, waarbij afgelopen jaar een topjaar was met een record van 7.753 bezoekers.

Weetjes & Anekdotes

Na zoveel dienstjaren was het eens tijd om de gidsen de pieren uit hun neus te halen en onderwierpen we hen aan een kleine vragenlijst.

Hieruit kwamen heel wat leuke weetjes:

  • De aantal jaren dienst als vrijwilliger van onze gidsen bij Club Brugge varieert van 3 maand tot 16 jaar
  • Bijna elke gids geeft een andere favoriete ruimte in het Jan Breydelstadion. Het veld, het logegebouw, de perszaal, het museum, het doek van Sterchele, ... 
  • Het aantal aanvragen uit het buitenland is spectaculair gestegen de laatste jaren. Dankzij de Europese kwalificaties de laatste jaren steeg de naamsbekendheid en sympathie voor Club Brugge. 
  • Naast bezoekers uit België en Nederland, gidsten onze gidsen al voor mensen uit de hele wereld: Chili, Mexico, Peru, Singapore, China, USA, Italië, Spanje, Portugal, Oekraïne, Ierland, Schotland, Engeland, Wales, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk ...
"Vaak word ik zelfs uitgenodigd in het buitenland of mailen de bezoekers me nog achteraf om ons te bedanken"

- Steve, gids bij Club Brugge

Ook aan anekdotes geen gebrek als je even met onze gidsen praat. Tijdens al deze jaren dienst maakten de gidsen al het een en ander mee. Zo kreeg gids Nicole een pas gehuwd koppel over de vloer dat op huwelijksreis was en overal stadions bezocht, waarbij het Jan Breydelstadion hun laatste stop van de reis was.

Gids Francis had een verwonderde groep mensen uit Afrika op bezoek:

"Ze hadden nog nooit zo'n modern stadion gezien en begrepen niet waarom we absoluut een nieuw stadion willen bouwen".


Persoonlijke aanpak

Onze gidsenwerking is op het allerhoogste niveau. Dit weten we omdat onze gidsen al tal van stadion tours volgden doorheen Europa, maar ook omdat onze nationale en internationale bezoekers dit op regelmatige basis laten weten.

"De persoon die mij het meest is bijgebleven is Nathan, een Liverpool supporter. Na de rondleiding is hij ook supporter van Club Brugge geworden. Hij volgt nu alle matchen live en komt wanneer hij kan naar België om een match live in het stadion mee te pikken." 

- Peter, gids bij Club Brugge

Eric, gids met 16 jaar ervaring op de teller bij Club Brugge, heeft al ontelbaar veel bezoekers gegidst. Hij heeft de kracht om bezoekers te laten zingen in de tribunes van het Jan Breydelstadion

"Een keer dat ik bijna 100 Beerschotsupporters aan het gidsen was... heb ik ze wel niet FCB Olé Olé laten zingen"

Maar het zijn vooral de buitenlandse bezoekers die uitgebreid felicitaties aan onze gidsen geven voor de aangename, rijk gevulde en persoonlijke stadion tour

Ook gids Etienne beaamt dat dé troef van de huidige stadion tours bij Club Brugge het persoonlijke contact is met de bezoekers en het enthousiasme van de volledige gidsenwerking.

"Ik bereid me ook telkens voor, zeker bij buitenlandse bezoekers. Ik ga op zoek naar connecties tussen hun land en onze club op vlak van geschiedenis, matchen, spelers, enz."

- Steve, gids Club Brugge

Teamspirit

Net als in een voetbalteam, heerst er in de gidsenwerking een enorme teamspirit. Dankzij hun inzet en opofferingen zorgen zij ervoor dat bijna elke aanvraag positief beantwoord kan worden en de bezoekers 90 minuten lang (of vaak langer) gegidst worden doorheen het Jan Breydelstadion, gevuld met leuke anekdotes en weetjes.

"Ik ben in een fantastisch team van gidsen terecht gekomen, elk met een grote liefde voor Club.", aldus gids Gerard die een 3-tal maand geleden gestart is als vrijwilliger gids bij Club Brugge.

Iedereen welkom

Individuele bezoekers, families, jeugdgroepen, jeugdkampen, voetbalploegen, mensen met een beperking. Iedereen wil het Jan Breydelstadion zien!

We vroegen de gidsen welke bezoekers ze het liefst gidsen:

"De interesse en het enthousiasme van groepen met mensen met een mentale beperking is fenomenaal!"

Favoriete weetjes van de gidsen

Wil jij de de exclusieve weetjes en leuke anekdotes over Club Brugge en het stadion horen? Boek dan nu nog jouw persoonlijke stadion tour in het Jan Breydelstadion.

Stadion Tour boeken