Alle nieuws

Meer dan 300 kampioenen op het Club Brugge G-tornooi

G-ploeg

Bewegen

Afgelopen weekend vond naar jaarlijkse gewoonte het Club Brugge G-tornooi plaats op de velden van Jan Breydel. Op het tornooi mochten we meer dan 300 enthousiaste G-voetballers ontvangen die een volledige dag konden genieten van hun favoriete en mooiste ploegsport. 25 ploegen zakten af naar Brugge om er samen met hun teams, begeleiders, ouders en familieleden een prachtige dag van te maken. Het tornooi is geen typisch tornooi met een klassieke eindwinnaar, maar eerder een heus familiegebeuren waar iedereen welkom is. Je merkt meteen de trotsheid bij de spelers als ze hun families kunnen meevragen om voor hen te supporteren.

WINNAARS EN KAMPIOENEN OP HET G-TORNOOI

Binnen de geest van het G-voetbal was het resultaat van de matchen van het minste belang. Fairplay, spelplezier en een sfeervolle dag stonden voorop. Op basis van het spelniveau van de G-voetballers werden de teams in poules verdeeld. Zo kon iedereen evenveel plezier beleven aan het spel. Een klassement bijhouden was dus ook niet nodig, want elk team ging naar huis met een beker, een leuke goodiebag én als een ware winnaar.

“Voor onze spelers is het belangrijkste aspect dat ze kunnen en mogen deelnemen aan een tornooi. Net zoals vele andere jongens en meisjes zijn ze verzot op voetbal, maar door hun beperkingen kunnen ze niet terecht bij een reguliere voetbalploeg. Als spelers van de G-ploeg van Club Brugge voelen ze zich deel van de grote blauw-zwarte familie. Bij ons is iedereen een winnaar.” aldus G-ploeg trainer Dirk.

SPECIAL GUEST: MATS RITS

Voor de 300-tal deelnemers aan het tornooi was er op het einde van de dag nog een leuke verrassing voorzien. Niemand minder dan Mats Rits kwam in eigen persoon de teams aanmoedigen bij hun laatste matchen. Daarna ging hij met veel plezier met hen (en de kampioenenbeker) op de foto en gaf hij aan elk team hun verdiende beker. Bedankt Mats om aanwezig te zijn en onze teams een dag te bezorgen die ze nooit meer zullen vergeten.

SPORT VLAANDEREN

Natuurlijk is een tornooi organiseren niet mogelijk zonder de hulp en de steun van onze partners. Dank aan Sport Vlaanderen om onze G-voetballers keer na keer te steunen en ook deze keer ons tornooi te helpen uitdragen. Want sport maakt ons beter. Actief sporten maakt ons fysiek en mentaal gezonder. Maar ook passief genieten van sport doet veel goeds met ons. Sport brengt het beste in mensen naar boven. Sporters beleven meer!

EUROPEAN FOOTBALL WEEK 2022

Het Club Brugge G-tornooi valt samen met de European Football Week. Een week die al voor de 22ste keer plaatsvindt. Dit jaar roept UEFA de nationale voetbalbonden en voetbalclubs op om zich achter de Europese voetbalweek (EFW) te scharen door de campagne online te promoten. Zo willen ze een veilige omgeving - op en naast het veld - voor kinderen en jongeren in Europa creëren. Gezien de uitdagende context van de afgelopen twee jaar ligt de nadruk onder andere op het weer veilig op het veld krijgen van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking.

Bekijk alle foto's hieronder: