Alle nieuws

Sint-Andreas school wint 14e editie Club Brugge Schools Cup

Club Brugge Schools Cup

Bewegen

Op woensdagmiddag 19 april organiseerde Club Brugge Foundation de Club Brugge Schools Cup, de alom gekende Club Brugge Cup. Dit jaar namen maar liefst 20 schoolploegen uit Brugge en buurgemeenten deel aan de Schools Cup. Zoals elkaar jaar stonden naast voetbal ook fair play, respect en vrouwenvoetbal centraal!

TORNOOI VOOR DERDE GRAAD BASIS- EN BUITENGEWOON ONDERWIJS

De eerste woensdag na de paasvakantie is traditioneel de dag waarop heel wat leerlingen uit de derde graad van het basis- en buitengewoon onderwijs over de vloer komen bij het Jan Breydelstadion. In verschillende wedstrijden nemen ze het tegen elkaar op en strijden niet alleen voor de beker met de grote oren maar ook voor de fair play beker en de supportersbeker. Elke ploeg moest minstens 2 meisjes afvaardigen om zo het vrouwenvoetbal te promoten.

HOOG BEZOEK TIJDENS HET TORNOOI

De eerste aftrap werd gegeven om 13u30, de laatste wedstrijd was om 16u30. Het werd een leuke en sportieve namiddag op de Brugse oefenvelden. Niet alleen werd er gevoetbald maar waren er ook verschillende randactiviteiten. De leerlingen die energie over hadden konden zich uitleven op de springkastelen, hun snelheidskills met de bal uittesten bij Football Worx of hun eigen smoothie mixen met de sapjestrapper.

Niemand minder dan Denis Odoi en Bjorn Meijer kwamen het tornooi vervoegen. Zo waren ze hulpcoaches voor de finalisten, De Fonkel en het Sint-AndreasLyceum Sint-Kruis! Het werd een spannende finale waarbij Bjorn Meijer met De Fonkel nipt de duimen moest leggen tegen de uiteindelijke winnaar Sint-Andreaslyceum met hulpcoach Denis Odoi. Proficiat aan het SASK!

De verschillende wedstrijden werden in goede banen geleid door leden van onze wandelvoetbal team én door enkele speelsters van Club YLA.

EERLIJKHEID EN RESPECT VOOROP

Naast het sportieve deel van het tornooi, was het eerlijk en met respect spelen ook een belangrijke factor. De Fair Play trofee ging naar Zedelgem-Dorp 2 met net niet het maximum van de punten, proficiat! Naast de Fair Play trofee werd er ook nog een supportersbeker uitgereikt en die ging naar de Frères, hun grote spandoek was nagenoeg het hele tornooi zichtbaar en de talrijk aanwezige supporters van de Frères lieten zich dikwijls luidkeels horen.

De reacties op en rond de oefenvelden waren alvast lovend over de verschillende initiatieven en activiteiten op de Club Brugge Schools Cup. "De leerlingen hebben zich fantastisch geamuseerd, als we even moesten wachten tussen 2 wedstrijden door konden ze zich uitleven op het springkasteel en velen hebben ook een lekkere smoothie mogen maken”, aldus meester Peter van Vrije Basisschool Zedelgem-Dorp. "We zijn heel blij dat we de Fair Play beker hebben gewonnen, echt wel de verdienste van de leerlingen. Ook de meisjes vonden het geweldig dat ze zoveel mochten meespelen tijdens de wedstrijden."

HERBELEEF DE DAG

Alle foto's kan je hier terugvinden.