<strong>Rookvrij</strong> stadion

Rookvrij stadion

Een rookvrij stadion voor een gezonde en veilige omgeving

Sinds het seizoen 2021 zijn alle tribunes in de Belgische competitie rookvrij. Een initiatief dat Club Brugge al enkele jaren nastreeft en waarbij het een ondersteunende en helpende partner wil zijn voor de Pro League. Om haar stadions rookvrij te maken, werkt de Pro League samen met Stichting tegen Kanker. Deze stichting heeft de ervaring om het proces naar een rookvrij stadion te begeleiden, onder andere via het opleiden en sensibiliseren van stewards.

Bij Club Brugge willen we ervoor zorgen dat al onze supporters het voetbal in een niet-schadelijke omgeving kunnen beleven. Passief meeroken is namelijk net als roken zelf zeer schadelijk voor de gezondheid. In een voetbaltribune heb je niet de mogelijkheid om te verplaatsen wanneer er een roker in je buurt zit. Je wordt dus gedwongen passief mee te roken. Daarnaast willen we ook een voorbeeld stellen naar kinderen die naar het voetbal komen kijken. We vinden het belangrijk dat elk kind kan opgroeien in een rookvrije omgeving en schrijven ons dan ook in de "Generatie Rookvrij"-campagne in.

Vanaf nu kunnen Club Brugge-supporters dan ook de wedstrijd beleven in een rookvrij Jan Breydelstadion.

Meer informatie?

Heb je een vraag over het rookvrij stadion of één van onze programma’s? Stuur dan een e-mail naar foundation@clubbrugge.be en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.