Alle nieuws

200 wandelvoetballers strijden om de Club Brugge Oldstars Cup 2023

Wandelvoetbal

Bewegen

200 Wandelvoetballers strijden om de Club Brugge Oldstars Cup 2023

Op donderdag 20 april konden 19 teams zich opwarmen tijdens een regenachtige dag op de Oldstars Cup 2023 van de Club Brugge Legends. Deze 7e editie van het jaarlijkse internationale wandelvoetbaltornooi van Club Brugge ging opnieuw door op de oefenvelden naast het iconische Jan Breydelstadion.

Internationaal wandelvoetbaltornooi

Met ploegen zoals Oldstars VV Zaamslag, Chelsea FC Foundation, Alte Herren VFB Kirchhellen E.V. en Essevee Old Stars hebben we 4 landen (Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België) vertegenwoordigd. Ook ons eigen team, de Club Brugge Legends, die mee instond voor de organisatie, leverde een team af.

“We hadden een topdag ondanks het weer dat wat tegengevallen is. Onze spelers hebben opnieuw alles gegeven en de teamgeest zit beter dan ooit!” – trainer Chelsea FC Foundation.

De ploegen werden 's morgens verwelkomd met een gratis kopje koffie. Na de openingsceremonie gingen de poulewedstrijden van start. De teams werden onderverdeeld in 4 poules van telkens 5 teams. Na de lunchpauze gingen de klassementswedstrijden van start. De dag werd afgesloten met een gezellige prijsuitreiking in het FCB Kaffee in het Jan Breydelstadion.

Hoog bezoek

De spelers konden rekenen op hoog bezoek van niemand minder dan Raoul Lambert. Hij nam uitgebreid de tijd om met iedereen een praatje te slaan en op de foto te gaan.

Ook oud-Clubspeler Leo Van der Elst was van de partij tijdens de prijsuitreiking. Zaamslag (NL) won de Fair Play beker, de beker voor 'oudste speler' ging naar een 85-jarige speler van OHL (BE). Uiteindelijk ging de hoofdbeker, winnaar van het tornooi, naar Essevee (BE)!

Herbruikbare bekers

Tijdens het event werd er gebruik gemaakt van herbruikbare bekers om de dranken in te serveren. Zo zorgen we er niet alleen voor dat het aantal wegwerpplastiek gereduceerd wordt, maar ook dat er minder afval (bierflesjes, blikjes, plastiek bekers) langs de velden blijft liggen en zorgen we zo voor een propere omgeving.

Herbeleef de dag

Alle foto's van het event kan je hier terugvinden.