Bloed<strong>inzameling</strong>

Bloedinzameling

Wij en onze fans geven blauw bloed

Club Brugge Foundation en het Rode Kruis hebben de handen ineengeslagen om het belang van bloeddonatie onder de aandacht te brengen van de supporters en sympathisanten van Club Brugge. Het project "Wij en onze fans geven blauw bloed" wil zoveel mogelijk mensen motiveren om zich te laten registreren als bloeddonor. Club Brugge is ervan overtuigd dat hun supporters de kracht hebben om het verschil te maken en levens te redden.

<p><em>Mede mogelijk gemaakt dankzij AB Inbev - Jupiler 0,0%</em></p>

Mede mogelijk gemaakt dankzij AB Inbev - Jupiler 0,0%

Waarom is bloed geven belangrijk?

Bloed- en plasmadonatie is van levensbelang voor mensen die ernstig ziek zijn, na verkeersongevallen, operaties of bevallingen. Het Rode Kruis staat in voor de bevoorrading van ziekenhuizen in Vlaanderen met veilige bloedproducten. Het is dan ook van groot belang dat er voldoende bloed in voorraad is.

De feiten en cijfers rondom bloeddonatie zijn indrukwekkend. Zo heeft 70% van de bevolking ooit in zijn/haar leven bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Toch geeft slechts 3% van de Vlamingen bloed. Club Brugge organiseert daarom twee keer per seizoen bloedinzamelingen in samenwerking met het Rode Kruis Vlaanderen.

De bloedinzamelingen van Club Brugge vinden plaats in de spelerstunnel (Westtribune) van het Jan Breydelstadion, waarbij je ook de kleedkamer van de A-kern kan bezichtigen. Het Rode Kruis controleert of je in aanmerking komt om bloed of plasma te geven. Via de website van het Rode Kruis kun je zelf nagaan of je in aanmerking komt om bloed, plasma of bloedplaatjes te geven.


Meer informatie?

Als supporter of sympathisant van Club Brugge kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de bevoorrading van bloedproducten en het redden van levens. Geef daarom bloed en toon dat ook jij blauw bloed hebt!

Heeft u een vraag? Stuur een e-mail naar foundation@clubbrugge.be en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.