Blinden<strong>tribune</strong>

Blindentribune

De blindentribune van Club Brugge is ontworpen om de wedstrijd verslaggeving zo aangepast mogelijk te maken, zodat blinde en slechtziende supporters de wedstrijd kunnen volgen. 

Bij elke thuiswedstrijd zijn er twee speciaal opgeleide commentatoren aanwezig in de perstribune die de ganse wedstrijd voorzien van een gedetailleerde wedstrijd verslaggeving. De commentatoren geven veel meer details mee dan de voetbalcommentatoren van bijvoorbeeld Sporza, zoals de kleur van de schoenen, de emoties in het stadion, en de positie van een vrije trap.

Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met Inter - Toegankelijk Vlaanderen, een organisatie die zich inzet voor de toegankelijkheid van evenementen voor mensen met een beperking.

Hoe de blindentribune werkt

Blinde en slechtziende supporters kunnen een koptelefoon krijgen bij het betreden van de vakken 111 en 112 in ruil voor een identiteitskaart. Hiermee kunnen ze de wedstrijd verslaggeving de ganse wedstrijd volgen. Na het einde van de wedstrijd brengen de supporters hun koptelefoon terug en krijgen hun identiteitskaart terug.

<p>Abonnementen voor begeleiders aan hetzelfde tarief (max. 1 begeleider per andersvalide)<br /></p>

Abonnementen voor begeleiders aan hetzelfde tarief (max. 1 begeleider per andersvalide)

Tickets & abonnementen

Wens jij een match te volgen in de blindentribune of ben je geïnteresseerd in een abonnement?

Prijzen abonnementen Prijzen tickets

Meer informatie en contact

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over de blindentribune? Stuur dan een e-mail naar foundation@clubbrugge.be en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Verzamel plastic dopjes & steun zo dit initiatief

Je kan de Brugse blindentribune en de organisatie Vrienden der Blinden helpen door plastic dopjes te verzamelen. Club Brugge verzamelt de dopjes en bezorgt ze aan Vrienden der Blinden. De opbrengst van de dopjes wordt uitgedrukt per kilogram. Eén kilo brengt ongeveer 0,30 euro op, omgerekend is dat 300 euro per 1.000 kg. Voor de volledige opleiding van een geleidehond is er 83.333 kg aan plastic dopjes nodig. Je kunt alle dopjes binnenbrengen in het FCB Kaffee in het Jan Breydelstadion op elke weekdag, met uitzondering van maandagen en wedstrijddagen. Lees hier meer over de inzamelactie en help mee de blindentribune van Club Brugge te steunen!