SFCB <strong>On Wheels</strong>

SFCB On Wheels

Club Brugge Foundation streeft naar een toegankelijke voetbalervaring voor iedereen, inclusief andersvaliden. Met de supportersclub SFCB On Wheels wordt er specifiek ingezet op de noden van rolstoelgebruikers. Zo kunnen zij volledig participeren aan het voetbalgebeuren van Club Brugge, zowel in het Jan Breydelstadion als op verplaatsing.

Rolstoelzones in het Jan Breydelstadion

Het Jan Breydelstadion heeft 3 aparte zones voor rolstoelgebruikers met in totaal 85 plaatsen.
Voor Club Brugge-supporters zijn er 2 rolstoelzones beschikbaar:

  • In de westtribune aan de rand van het veld, vlak voor sectie 116 (55 plaatsen, waarvan 27 overdekte plaatsen)
  • In de noordtribune voor sectie 211 (15 plaatsen)

Beide zones zijn toegankelijk via een aparte ingang met een hellende oprit via de Noordwesthoek, vlak naast de toegankelijke toiletten voor mensen met een handicap.

  • Daarnaast zijn er 15 aangepaste rolstoelplaatsen beschikbaar voor supporters van het bezoekende team in de Zuidoosthoek, gelegen vlak onder de overige bezoekende supporters. Een toegankelijk toilet bevindt zich in de buurt.
<p>Abonnementen voor begeleiders aan hetzelfde tarief (max. 1 begeleider per andersvalide)</p>

Abonnementen voor begeleiders aan hetzelfde tarief (max. 1 begeleider per andersvalide)

Tickets & abonnementen

Wil je een wedstrijd volgen op de rolstoeltribune, of ben je geïnteresseerd in een seizoenskaart?

Abonnementsprijzen Ticket prijzen

Meer informatie en contact

Head of Foundation Peter Gheysen is officeel aangesteld als Disability Access Officer bij Club Brugge. De taak van een Disability Access Officer (DAO) is gericht op het waarborgen van toegankelijkheid en inclusiviteit voor supporters, medewerkers en andere betrokkenen met een beperking. Hij werkt aan een inclusieve en gastvrije omgeving waar alle betrokkenen, ongeacht hun beperking, gelijkwaardig kunnen genieten van wedstrijden en andere evenementen van de voetbalclub.

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over SFCB On Wheels? Stuur dan een e-mail naar foundation@clubbrugge.be en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

SFCB On Wheels draagt bij aan de erkenning van Club Brugge-supporters met een lichamelijke beperking en zorgt ervoor dat zij op een toegankelijke manier van voetbal kunnen genieten. De Club Brugge Foundation blijft streven naar een inclusieve voetbalgemeenschap