Alle nieuws

Johnny en Barbara, helden van de Brugse rolstoelzone

SFCB On Wheels

Participatie

Wie Club Brugge zegt, zegt familie. Eén grote Blauw-Zwarte familie die voor iedereen toegankelijk is en waar iedereen altijd voor elkaar klaarstaat. Van spelers tot staf en van medewerkers tot fans en vrijwilligers. Ruim 500 vrijwilligers staan elke uit- én thuismatch klaar om te helpen alles in goede banen te leiden. Twee van deze vrijwilligers zijn Johnny en Barbara. Beiden lid van SFCB On Wheels, supporters met een Blauw-Zwart hart, maar bovenal de begeleiders van de rolstoelzone van Club Brugge.

WIE ZIJN JOHNNY EN BARBARA?

Johnny werkt in de oliesector, is lid van de stuurgroep van Club Brugge Foundation en de supportersfederatie, maar al zijn vrije tijd gaat naar ‘hun rollers’. Johnny kunnen we omschrijven als een harde werker met een hart van goud. Toen enkele jaren geleden iemand van de supportersfederatie in een rolstoel belandde, was Johnny de eerste om hem te begeleiden in de rolstoelzone. Dit zou maar 14 dagen duren, ondertussen kan je Johnny al 7 jaar in de rolstoelzone terug vinden. Barbara had vroeger geen voeling met voetbal. Ze is bij Club Brugge terecht gekomen door een uit de hand gelopen grap. Wanneer Colin Coosemans in het doel zou staan, ging Barbara samen met een vriendin naar een match van Club komen kijken. Op termijn vertrokken zowel Colin als Barbara haar vriendin. Barbara zelf besloot te blijven en sloot zich aan bij een supportersclub met één roller. Met deze persoon had ze meteen een klik, de rest is geschiedenis. Barbara en Johnny zijn nu al ettelijke jaren de boegbeelden van de rolstoelzone. Een hecht team dat altijd klaarstaat voor hun ‘gastjes’.

VRIJWILLIGER ZIJN BIJ CLUB BRUGGE IS EEN FANTASTISCHE ERVARING

Op de vraag waarom ze dit nu doen, is er een duidelijk antwoord. Zowel Johnny als Barbara willen beiden iets teruggeven aan de maatschappij en aan Club Brugge. De dankbaarheid van iedereen in en rond de rolstoelzone is waar onze fantastische begeleiders kracht uit putten. Het zijn de kleine gebaren zoals warme chocomelk uitdelen tijdens de winterse matchen, of water tijdens de zonovergoten weekendmatchen die het vrijwilligerswerk net die extra betekenis geven. De onbeschrijfelijke voldoening. Onlangs kregen Barbara en Johnny de opmerking van bezoekende fans van Gent dat we, hier bij Club Brugge, de beste ontvangst hebben uit de Jupiler Pro Laegue. Een compliment dat ongelooflijk veel deugd doet en nog maar eens aantoont waarom het nodig is om tijd, liefde en engagement te investeren in een goede werking van de rolstoelzone.

EÉN TEAM, ÉÉN FAMILIE

Zoals elke familie hebben Barbara en Johnny al een aantal ups en downs meegemaakt in hun jaren op het Brugse gras. Voor Barbara was de 2-2 op het veld van Real Madrid één van de meest memorabele momenten in haar carrière als vrijwilliger. Als begeleidster van de rolstoelzone gaat ze elke Europese match mee tijdens de uitwedstrijden. Zo heeft ze tijdens de match op Real samen met haar rollers een historisch moment meegemaakt. Het meest memorabele moment voor Johnny is dan weer de bekerfinale van 2015 tegen Anderlecht. Bij het laatste fluitsignaal vlogen de rolstoelen toen, bij wijze van spreken, meters de lucht in. De 2-1 uitslag in de 92ste minuut geven hem tot op de dag van vandaag nog steeds kippenvel. Van een onvergetelijk moment gesproken!

"KIPPENVEL MOMENTEN MEEMAKEN MET ONZE GASTJES, WE ZOUDEN HET VOOR GEEN GELD VAN DE WERELD KUNNEN MISSEN. WE ZIJN HEN IMMENS DANKBAAR VOOR ALLE FANTASTISCHE MOMENTEN SAMEN!"

Jammer genoeg zijn er ook moeilijkere momenten. Dit seizoen hebben Johnny en Barbara, spijtig genoeg, drie van hun vaste rollers moeten afgeven. Verschrikkelijk nieuws dat door merg en been gaat. Op zo’n moment merk je hoe belangrijk het is om een hechte familie te zijn en komt voetbal op de achtergrond. Zoals Johnny het op een prachtige manier omschrijft: “Voetbal wordt op zo’n momenten de belangrijkste bijzaak in het leven.”

Het respect dat ze krijgen en de manier waarop ze ‘hun gastjes’ elke match weer gelukkig kunnen maken en mogen verwelkomen, geeft hen beiden enorm veel voldoening. Ze zijn dan ook blij dat ze een steentje kunnen bijdragen aan onze Foundation, maar maak van dat steentje maar een hele betonblok. Hoedje af.