Niet <strong>rolstoel gebonden</strong>

Niet rolstoel gebonden

Een thuiswedstrijd in het Jan Breydelstadion, elke fan beleeft dit op zijn manier. Club Brugge Foundation voorziet daarom verschillende faciliteiten voor fans met een fysieke en/of mentale beperking.

Supporters met een mentale en/of fysieke beperking (niet rolstoelgebonden) kunnen in het Jan Breydelstadion terecht in vakken 115 en 116. De stewards die dit vak coördineren hebben een speciale opleiding gevolgd om de nodige aangepaste service en begeleiding te voorzien.


<p>Onze blindentribune</p>

Onze blindentribune

<p>Deaf Club Brugge</p>

Deaf Club Brugge

  • Fans met een visuele beperking
    Iedere thuiswedstrijd in het Jan Breydelstadion wordt er voor blinde en slechtziende supporters in onze blindentribune een service van audiodiscriptie voorzien. Twee speciaal opgeleide commentatoren voorzien de ganse wedstrijd van extra gedetailleerde wedstrijdverslaggeving. De blinde en slechtziende supporters krijgen bij de start van de wedstrijd een headset waarmee ze de wedstrijdverslaggeving kunnen volgen. De plaatsen voor de blindentribune centraliseren we bij voorkeur om praktische redenen in de tribunevakken 111 en 112 in de Westbeneden tribune. Dit om goed ontvangst van de audiodiscriptie, uitdelen van de headset en juiste beschrijving van de wedstrijdstituatie mogelijk te maken.

  • Fans met een auditieve beperking
    In 2022 werd de fangroep Deaf Club Brugge Fans in het leven geroepen. Deze nieuwe fangroep heeft als doelstelling om de club fans die doof of slechthorend zijn te bereiken en met elkaar te verbinden in hun passie voor Club Brugge.